El-Kaide ile Bağlantılı Bazı Kişiler Hakkındaki Malvarlığının Dondurulması Kararları Yürürlükten... - Son Dakika
Ekonomi

El-Kaide ile Bağlantılı Bazı Kişiler Hakkındaki Malvarlığının Dondurulması Kararları Yürürlükten...

Bakanlar Kurulu, El-Kaide ile bağlantılı bazı kişiler hakkındaki malvarlığının dondurulması kararlarını yürürlükten kaldırdı.

11.04.2014 09:53

Bakanlar Kurulu, El-Kaide ile bağlantılı bazı kişiler hakkındaki malvarlığının dondurulması kararlarını yürürlükten kaldırdı. Bazı isimler hakkında ise malvarlığının dondurulması kararı verildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1267 (1999), 1988 (2011) ve 1989 (2011) Sayılı Kararlarıyla Listelenen Kişi, Kuruluş veya Organizasyonların Tasarrufunda Bulunan Malvarlığının Dondurulması Hakkındaki 30 Eylül 2013 Tarihli ve 2013/5428 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki (1) Sayılı Listede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kararların yürürlüğe konulması Maliye Bakanlığı'nın yazısı üzerine Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 5'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, sözkonusu listenin "A-El-Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler başlıklı bölümünün 173'üncü sırasında yer alan "Yacine Ahmed Nacer" adlı şahsa ilişkin hüküm yürürlükten kaldırılırken aynı bölümün sonuna Malik Muhammad Ishaq eklendi.

Ayrıca malvarlığının dondurulmasına ilişkin listenin "C-Taliban İle Bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümüne Qari Saifullah Tokhı eklendi.

Öteyandan "A-El-Kaide ile bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümün 155'inci sırasında yer alan "Abderrahmane Kıfane" ile 161'inci sırasında yer alan "Amran Mansor" aslı şahıslara ilişkin hükümler de yürürlükten kaldırıldı.

Bu kararlara karşı 60 gün içinde Danıştay nezdinde dava açılabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi El-Kaide ile Bağlantılı Bazı Kişiler Hakkındaki Malvarlığının Dondurulması Kararları Yürürlükten... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement