Elazığ'daki Okullarda Bulunan Kantinler Yeni Eğitim Yılına Hazır - Son Dakika
Yerel

Elazığ'daki Okullarda Bulunan Kantinler Yeni Eğitim Yılına Hazır

Elazığ\'daki Okullarda Bulunan Kantinler Yeni Eğitim Yılına Hazır

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, yeni eğitim öğretim yılında okullarda bulunan kantinlerin belirlenen şartlara göre hazırlandığını ifade etti.

15.09.2014 13:13

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, yeni eğitim öğretim yılında okullarda bulunan kantinlerin belirlenen şartlara göre hazırlandığını ifade etti.

Elazığ'da bulunan okullarda kantinler yeni eğitim yılına hazır. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Top, "Çocuklarımız bizim her şeyimiz, geleceğimizdir. Onların gelişim çağlarındaki beslenmelerini, zihinsel gelişim ve okuldaki performanslarını nasıl etkilediğini bilmekteyiz. Bu durum kantin işletmecilerinin görev ve sorumluluklarını bir kat daha artırmaktadır. Bu nedenle bakkallar odası olarak bakanlığımızın almış olduğu çocuklarımıza satışı yasaklanan ürünlerin kantinlerde satılmamasını destekliyor onların daha kaliteli, daha hijyen şartlarda beslenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce kantin işletmecilerine ve yanında çalışanlarına bakkallar odası olarak yaklaşık bir yıldır Çıraklık Eğitim Merkezi ile protokol yaparak hijyen eğitimleri veriyoruz. Kantinlerimizin çağımıza uygun, modern, TSE standartlarında satış alanlarına sahip olmalarını sağladık. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için okul kantinlerinde daha ucuz daha kaliteli sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlamak için hijyen eğitimlerimiz ve denetimlerimiz devam edecektir. Odamız tarafından kantinci esnafımız ve çalışanları sürekli bilgilendirilecektir. Kantinlerde bakanlığımızın ön gördüğü gıda koteksine uygun ürünlerin satılması sağlanacaktır. Ayrıca odamız tarafından çıkarılan okul ve kurum kantinleri fiyat tarifesiyle, okullar arası fiyat farklılığı ortadan kaldırılmıştır. Bu konuda anne ve babaların okullardaki kantinler için rahat olmalarını istiyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının ilimize, öğrencilerimize ve kantin işletmecisi esnaflarıma hayırlı uğurlu ve bol kazançlı günler getirmesini dilerim" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'daki Okullarda Bulunan Kantinler Yeni Eğitim Yılına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement