Elektrik Sayacı Panosunda İlginç Kırlangıç Yuvası - Son Dakika
Güncel

Elektrik Sayacı Panosunda İlginç Kırlangıç Yuvası

Elektrik Sayacı Panosunda İlginç Kırlangıç Yuvası

Konya’nın Derbent ilçesinde bir evin kapısının girişindeki elektrik sayacı panosundaki yuvada dünyaya gözlerini açan kırlangıç yavruları görenleri şaşırtıyor.

27.06.2014 18:11

Konya'nın Derbent ilçesinde bir evin kapısının girişindeki elektrik sayacı panosundaki yuvada dünyaya gözlerini açan kırlangıç yavruları görenleri şaşırtıyor.

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar'ın yaz mevsiminde bağ evi olarak kullandığı ilçe merkezindeki evin kapısının girişinde bulunan elektrik sayacı panosuna ortadaki delik kısmından giren bir kırlangıç yuva yaptı. Getirdiği çöp ve malzemelerle duvar içerisindeki alana yerleşerek sayacın altına yuva yapan kırlangıcın bir süre sonra yumurtaları kırarak içerisinden çıkan yavruları dünyaya gözlerini açtı. Yuvada 11 yumurta olduğu belirtilirken, bazı yavrularının içerisinden çıkması dikkat çekti. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, kırlangıçların çatı ve başka yerlere yuva yaptığını bildiğini ancak elektrik saati panosuna yapanına ilk kez tanık olduğunu söyledi. "Doğayla iç içe yaşamak böyle bir şey olsa gerek" diye konuşan Acar, 15 gün önce karşılaştığı sürprizle ilgili olarak, "Onlara dokunmadık, orada epey bir yavru oldu. Şimdilik orası onlara ait. Annesi panonun deliğinden giriyor ve besliyor. Bu saman, çöpleri kim koydu derken, bu manzarayı fark ettik. Bizim için de sürpriz oldu" dedi.

"Misafirlerimiz" dediği konuklarının rahatsız olmaması için saatin içerisindeki şalteri kullanmadığını da belirten Acar, "Bir süre müsaade ederlerse biz burayı kullanacağız ama müsaade etmezlerse şimdilik onlara ait diyoruz" ifadesini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elektrik Sayacı Panosunda İlginç Kırlangıç Yuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement