Elektrikte Seçim Teyakkuzu, Bakan Kriz Merkezinin Başına Geçti - Son Dakika
Ekonomi

Elektrikte Seçim Teyakkuzu, Bakan Kriz Merkezinin Başına Geçti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yurt genelinde oy kullanma sırasında herhangi bir elektrik arızası yaşanmaması için kurulan kriz merkezinin başına geçti.

07.06.2015 15:30  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gölbaşı TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi'nde elektrik iletim ve dağıtım durumunu takip ediyor. Bakan Yıldız, Ankara Gölbaşı'nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi'nde elektrik iletim ve dağıtım durumunu takip ediyor. Bakan Yıldız, bölgelere tek tek bağlanarak elektrik iletim ve dağıtım durumu ile ilgili bilgi alıyor.

ALINAN ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Taner Yıldız, her hangi bir kesinti olmaması için alınan önlemleri açıkladı. Yıldız, "TEİAŞ'ın bünyesinde üç tane yüksek donanımlı helikopterle, bütün iletim hatları 7-8 metre mesafede uçup kontrol etmektedir. 686 ana merkezde bulunan trafonun korunması için, İç İşleri Bakanlığı ile yapılan toplantılarda bugün, bazı noktalar özel güvenlik şirketleri bazı bölgeler ise kamu tarafından korunmakta. Toplamda 4850 özel güvenlik personeli, 3027 jandarma ve polis trafo ve dağıtım merkezlerinin güvenliğinin sağlanması içing görev yapıyor. Toplamda 7877 güvenlik görevlisi çalışıyor. Bütün personelin izni kaldırıldı. Toplam 16 bin personel görev yapıyor." dedi

DAĞITIM MERKEZLERİNE CANLI BAĞLANTI

Enerji Bakanı Taner Yıldız dağıtım merkezlerine canlı bağlantı yaparak, sorumlularından bilgi aldı. Görevliler bölgelerindeki son durumu ve yapılan çalışmaları aktardı.

HELİKOPTERLE CANLI BAĞLANTI

Elektirik hatlarını havadan kontrol eden helikopterler kriz merkezine canlı olarak bilgi aktardı.

"SABAHLAMAYI DÜŞÜNÜYOR"

Taner Yıldız kurulan kriz merkezinde sabahlamayı düşündüğünü açıklamıştı.

Elektrikte Seçim Teyakkuzu, Bakan Kriz Merkezinin Başına Geçti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Elektrikte Seçim Teyakkuzu, Bakan Kriz Merkezinin Başına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement