Elektroşokla Balık Avlandı - Son Dakika
Güncel

Elektroşokla Balık Avlandı

Elektroşokla Balık Avlandı

Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi üyesi balıkçılar, gölde elektroşokla balık avlandığını iddia etti.

03.02.2014 11:01  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi (Göl-Kop) üyesi balıkçılar, gölde elektroşokla balıkların sersemletilerek avlandığını iddia etti.

Salihli'ye bağlı Tekelioğlu köyünde faaliyet gösteren Göl-Kop üyesi balıkçlılar, Gölmarmara gölünde balıkların elektroşokla sersemletilerek avladığını iddia etti.

Göl-Kop üyesi Mehmet Erefe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurdukları düzenekle 12 bin volt elektrik akımı vererek gölde şok oluşturan bazı balıkçıların, elektrik akımıyla sersemleyen ve su yüzeyine çıkan balıkları topladıklarını belirtti.

Bu uygulamanın yasalara aykırı olduğunu belirten Erefe, "Bu yöntem, geçimini balık avcılığıyla sağlayan kooperatif üyelerine zarar veriyor. Önüne geçilmemesi durumunda 1 yıl sonra gölde balık kalmaz. Olayı Manisa Valiliği'ne dahi bildirdik. Bunun üzerine Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler denetimlerini arttırdı. Sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kooperatifin yaklaşık 200 üyesi olduğunu hatırlatan Erefe, av sezonu başladığı günden bu yana gölden yaklaşık 90 ton sazan balığı avlandığını da sözlerine ekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise jandarmayla birlikte elektroşokla avlanma konusunu yakından takip ettiklerini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elektroşokla Balık Avlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement