Elma Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi - Son Dakika
Güncel

Elma Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi

Elma Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bir çiftçiye ait bahçede elma ağaçları yılın ikinci ürününü verdi.

30.10.2013 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bir çiftçiye ait bahçede elma ağaçları yılın ikinci ürününü verdi. Bahçe sahibi, ilk kez böyle bir manzarayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde yıllarca çiftçilik yapan Veysel Özüdoğru'ya ait 4 dönümlük meyve bahçesinde bulunan elma ağaçları, yılın ikinci ürününü verdi. Meyveleri 3 ay önce hasat ettiklerini kaydeden Özudoğru, "Hayatımda ilk defa böyle bir şeye rast geldim. Çok ilginç bir durum. Daha önce böyle bir şey görmemiştik. Allah'ın hikmeti işte" dedi.

Bu durumun havaların sıcaklığından kaynaklanabileceğini ifade eden Özüdoğru, "Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredince elma çiçekleri meyveye dönüştü. Ağaçlar meyve tutmaya başladı. Hayretle izliyoruz" şeklinde konuştu.

Durumu yalancı meyve olarak değerlendiren ziraat mühendisleri ise, "Genelde birinci üründen sonra ağaçların çiçek açması normaldir ama ürün vermez çünkü mevsim yetmez. Ürün verildiği zaman da meyve küçük kalır olgunlaşmasına süre yetmez. Biz bu durumu yalancı meyve olarak adlandırıyoruz. Özellikle erken meyve veren ağaçlarda olur bu durum. Birinci hasattan sonra uygun mevsimi bulan ağaçlar tekrar çiçeklenir. Yalancı çiçeklenmeden sonra ağaçlar meyve verebilir ama mevsim yetişmediği için meyve olgunlaşmaz" diye konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elma Ağaçları İkinci Kez Meyve Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement