Elmalı Belediyesi'nde Maket Evler Sergilenmeye Başladı - Son Dakika
Yerel

Elmalı Belediyesi'nde Maket Evler Sergilenmeye Başladı

Elmalı Belediyesi\'nde Maket Evler Sergilenmeye Başladı

30 Mart seçimleri öncesinde Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin tarafından sözü verilen, köy yerleşik alanı içerisinde ev yapmak isteyen tüm vatandaşların yaralanabileceği maket evler Elmalı Belediyesi’nde sergilenmeye başladı.

20.09.2014 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart seçimleri öncesinde Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin tarafından sözü verilen, köy yerleşik alanı içerisinde ev yapmak isteyen tüm vatandaşların yaralanabileceği maket evler Elmalı Belediyesi'nde sergilenmeye başladı.

Köylerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için Elmalı Belediyesi tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Uygulamaya göre Elmalı merkez mahalleler haricinde, eski adıyla köylerde, köy yerleşik alanı içerisinde yeni ev yapmak isteyen vatandaşlar, ruhsat ve projeler için ücret ödemeden projeleri Elmalı Belediyesi'nden alabilecek.

Elmalı Belediye binasında, tek katlı ve iki katlı olmak üzere 6 farklı projenin vatandaşların beğenisine sunulduğu belirtilirken, Elmalı Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Serhat Karakaya, "İmar çapı alındıktan sonra maketlerden seçim yapılarak beğenilen maketin mimar, statik, elektrik ve makine projeleri ile ruhsatları vatandaşlara ücretsiz olarak veriyoruz" dedi.

Normalde projelerin 5-10 bin TL masrafı olduğunu belirten Karakaya, "Normal bir ev yapabilmek için bu projeleri özel olarak çizdirmek gerekir. Bu işlem 5-10 bin TL'ye mal oluyor. Biz projeleri vatandaşlara ücretsiz olarak veriyoruz.Bu hizmetimizden köy yerleşik alanı içerisindeki bölgelerde ev yapacak vatandaşlarımız yararlanabiliyor" şeklinde konuştu. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların Elmalı Belediyesi'nde sergilenen maketleri inceleyebileceklerini belirten Karakaya, isteyen vatandaşların Fen İşleri Müdürlüğünden konu hakkında bilgi alabileceklerini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elmalı Belediyesi'nde Maket Evler Sergilenmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement