Emekliler Derneği'nden Sağlıkta İlave Ücret Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Emekliler Derneği'nden Sağlıkta İlave Ücret Tepkisi

Emekliler Derneği\'nden Sağlıkta İlave Ücret Tepkisi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi, yayınladığı açıklama ile kamu ve özel hastanelerden alınan ilave ücrete tepki gösterdi.
Sosyal güvenlik sisteminin en önemli uygulama alanı olan sağlık hakkını giderek paralı sisteme...

11.12.2013 12:47

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Nazilli Şubesi, yayınladığı açıklama ile kamu ve özel hastanelerden alınan ilave ücrete tepki gösterdi.

Sosyal güvenlik sisteminin en önemli uygulama alanı olan sağlık hakkını giderek paralı sisteme dönüştürerek ilave ücretin yüzdesi yeniden belirlenmiş olduğunu ifade eden TÜED Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun; "Vakıf ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerden sağlık hizmeti alınması durumunda, sigortalı emekli ve hak sahiplerine yüzde 200'e varan ilave ücret alınmasına öngören bakanlar kurulu kararı 12 Ekim 2013 tarihli Resmi gazetede yayınlanmıştır. Sosyal devlet, sağlık hizmetine erişmeyi engelleyen devlet olarak görülmemelidir. Yüzde 200 olarak getirilen bu yüksek oranın değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun devlet eliyle yapılması sosyal devlet ilkelerine aykırı bir durumdur. İlaç katkı payının yüzde 10-20 arasında alınması her bir reçetede üç ilaca kadar 3 TL, sonrasında her bir ilaç için 1 TL katkı payı alınması sağlık hizmetlerine para ile erişile bilinen bir sisteme dönüştürmüştür. İlkesel olarak özel hastaneleri karşı çıkmak doğru bir yaklaşım değildir. Her bireyin sağlık hizmetine ilave ücret ödemeden aldığı bir sistem olarak görülmelidir. Emekliler çalıştıkları dönemde yüzde 11 gibi yüksek oranda sağlık pirimi ödemiştir. Bundan dolayı ilave ücret alınması uygulaması yeniden değerlendirilmelidir. Emekliler ilave ücret ödemeden kamu ve özel hastanelerden yararlanmalıdır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emekliler Derneği'nden Sağlıkta İlave Ücret Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement