Emeklilerden Maaş Promosyonu Protestosu - Son Dakika
Yerel

Emeklilerden Maaş Promosyonu Protestosu

Balıkesir'de DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası üyesi bir grup, bankanın promosyonlarının emekli maaşlarına yansıtılması talebiyle eylem düzenledi.

30.03.2015 16:47  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyesi bir grup, bankanın promosyonları emekli maaşlarına yansıtmasını talebiyle eylem düzenledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde, bir araya gelen grup, emeklilerin maaşlarının yatırıldığı bankaların promosyonları emeklilere ödenmesi yönünde döviz taşıyarak, slogan attı.

Sendika Başkanı Bekir Ceylan, Türkiye'de 11 milyon emeklinin zor koşullarda yaşadığını belirtti. Aldıkları emekli maaşları ile torunlarına bile oyuncak alamadıklarını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Torunlarımıza oyuncak alamamanın ezikliğini yaşıyoruz. Bize verilecek ikramiyeleri biz o ay içerisinde piyasalara süreriz. Yurt içinde veya yurt dışında banka hesapları açtırmayız. Banka promosyonlarımızı vermek zorunda. Promosyon hakkımızdır. Bu yaşlarımızda çocuklarımız ve torunlarımız ile maddi sorunlarla boğuşmadan rahat etmek istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından, sendika üyeleri eylemi sonlandırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emeklilerden Maaş Promosyonu Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement