Emet'te Sünnet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Emet'te Sünnet Şöleni

Emet\'te Sünnet Şöleni

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Emet Kaymakamlığı, Emet Belediye Başkanlığı ve Karaderili Şirketler Grubu'nun işbirliği ile düzenlenen 'Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni' programına katıldı.

21.06.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Emet Kaymakamlığı, Emet Belediye Başkanlığı ve Karaderili Şirketler Grubu'nun işbirliği ile düzenlenen 'Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni' programına katıldı.

Thermal Resort Hotel'de düzenlenen geleneksel toplu sünnet kulak delme ve küpe takma programında bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Çok güzel bir organizasyon için buraya geldik, başkanımızdan davet geldiğinde inşallah geliriz demiştik ve kısmet oldu. Çünkü hava durumu bazen etkinlikleri engelliyor ama bugün gerek Kaymakamlığımızın, gerek Belediye Başkanlığımızın gerekse ilimizin ve Emet İlçemizin medarı iftiharı otelimizin, KRD grubunun müştereken organize ettiği, herkesin destek olduğu sizlerin bu mutlu gününü paylaşmayı bir borç bildik. Onun için buraya geldik ve öncelikle emeği geçen tüm arkadaşlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabi sünnet merasimini başka yerlerde yapıyorduk ama kulak derme merasimine meslek hayatım boyunca ilk defa katılıyorum. Belediye Başkanımıza böyle bir düşünceden dolayı teşekkür ediyorum.Belediyecilik sadece bina yapmak, yol yapmak değil, idarecilik sadece fiziki mekan, asfalt yapmak veyahutta bir takım tesisler yapmak değil, bizim yaşayan insanımızla her zaman her an beraber olmamız, beraber paylaşmamız, birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünerek, işte bugün burada yapılan organizasyon çok önemlidir diye düşünüyorum. Sünnet olma merasimini de çocuklarımız artık bugünden itibaren genç oldular, inşallah diğer mürüvvetlerini de sizlerde ailelerle birlikte hepimiz yaşarız, görürüz. Kısmet olur da belki bir gün beraberde olabiliriz.Bizim birtakım gelenek ve göreneklerimiz var. Eğer bugün ülke olarak, millet olarak bugünlere kadar gelmişsek, ecdadın bize bıraktığı bu emaneti gelecek nesillere aktarmamız, bunları muhafaza etmemiz lazım, bunları yaşatmamız lazım. Bunlardan bir tanesi de sünnet merasimidir. Belki çok basit gibi gözükebilir, bunu hastanede yaptırabilirsiniz ama bunun bizlere verdiği başka mesajlarda var, Sünnet sadece sünnet olmayla kalmıyor, hayatımızın her aşamasında yaşamamız gereken bir takım değerler, bir takım şartlar var ve bunları yaşamamız içinde değerlerimizi öğrenmemiz gerekiyor. Sünnetin ne demek olduğunu çocuk yaşta öğrenmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza bunları öğretebilirsek geleceğimizden emin oluruz, biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalır. Bunu yapmamız içinde bizim asli değerlerimiz, kendi kültürel varlığımızı, geçmişimizi iyi tanıyıp, çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından sünnet olan 8 erkek, kulağı delinen 10 kız çocuğuna protokol üyelerince takı töreni yapıldı.

Takı Töreni ardından Gazi Emet Ortaokulu Halk Oyunları Grubu gösterisini sundu ve yerel sanatçılar tarafından konser verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'te Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement