Emine Erdoğan: Devletimiz Afrika'ya Kalkınma Desteğini Sürdürme Kararlılığındadır - Son Dakika
Güncel

Emine Erdoğan: Devletimiz Afrika'ya Kalkınma Desteğini Sürdürme Kararlılığındadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi açılışında yaptığı konuşmada, "Artık Ankara'da da bir eviniz var ilişkilerin artırılmasına katkı sunacağını umuyorum.

25.05.2016 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi açılışında yaptığı konuşmada, "Artık Ankara'da da bir eviniz var ilişkilerin artırılmasına katkı sunacağını umuyorum. Devletimiz Afrika'ya kalkınma desteğini sürdürme kararlılığındadır. Kadınların el emeği ürünleri, hak ettiklerinin çok altında ihraç ediliyor maalesef. Batılı ülkelerde pahalı butiklerde satılıyor. Bir nevi emek sömürüsü yapılıyor. Afrika El Sanatları Pazarı, adil bir Pazar anlayışı ile kurulmuştur. Kar amacı gütmeden Dışişleri Bakanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nezaretinde Afrikalı kadınlara gönderilecektir. Bu nedenle hayır çarşısıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi açılışına katıldı. Emine Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Artık Ankara'da da bir eviniz var ilişkilerin artırılmasına katkı sunacağını umuyorum. Sahra Altı Afrika'ya 2000 yılında 330 bin dolar kalkınma yardımı yapılırken 2013'te bu rakam, 193 milyon dolara çıkmıştır. Devletimiz Afrika'ya kalkınma desteğini sürdürme kararlılığındadır. Uluslararası alanda her zaman Afrika'nın sesi olacaktır. Kıtanın istikbali parlaktır. Genç nüfusu ile Afrika büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak, sömürge tarihinden kalmış birikmiş sorunları mevcuttur. Kıta bugün onlarla yüzleşmektedir. Sorunlar, Afrika'nın gücünü elinden almıştır. Tüm dünyada insanların yaşam süresi artarken, Afrika'da bunun tam tersi olmaktadır. Bu uçurumun ortadan kalkması gerekmektedir. En büyük zorluğu kadınlar ve çocuklar yaşamaktadır. Öğrendim ki kadınların el emeği ürünleri, hak ettiklerinin çok altında ihraç ediliyor maalesef. Batılı ülkelerde pahalı butiklerde satılıyor. Bir nevi emek sömürüsü yapılıyor. Afrika El Sanatları Pazarı, adil bir Pazar anlayışı ile kurulmuştur. Kar amacı gütmeden Dışişleri Bakanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nezaretinde Afrikalı kadınlara gönderilecektir. Bu nedenle hayır çarşısıdır. Eğitim Afrika'nın yegane kurtuluş yoludur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emine Erdoğan: Devletimiz Afrika'ya Kalkınma Desteğini Sürdürme Kararlılığındadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement