EMİT'te Diyarbakır Fırtınası - Son Dakika
Ekonomi

EMİT'te Diyarbakır Fırtınası

EMİT\'te Diyarbakır Fırtınası

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 18 incisi düzenlenen EMİTT Fuarından Diyarbakır standı ziyaretçi akınına uğradı.

30.01.2014 17:53  Güncelleme: 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 18 incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı.

Bu yıl 18. si düzenlenen fuarda; Diyarbakır mimarisini yansıtan konaklar görünümündeki stantta Diyarbakır'ın tanıtımı yapılıyor. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra Diyarbakır'ı temsilen Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Sur Kaymakamı Aydın Ergün, Eğil Kaymakamı Taner Bircan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile Diyarbakır'dan gelen gazeteciler bulunuyor. Açılıştan itibaren oldukça ilgi gören Diyarbakır Standı, gün boyu yoğun kalabalık tarafından ziyaret edildi. Fuarın yıldızı olan standımız gün boyunca önemli misafirleri de ağırladı.

DİYARBAKIR STANDINI İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU ZİYARET ETTİ

Diyarbakır standını ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırlı hemşerilerini Diyarbakır selamıyla karşıladığını belirterek "Başımızın gözümüzün üstüne geldiniz" dedi.
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç tarafından karşılanan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırlı hemşerileri ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel güzellikleri ile önemli turizm potansiyelini içinde barındırıyor. Diyarbakır eşi benzeri olmayan edebiyat, medeniyet, inanç, şiir, tarih, kültür, sevgi şehridir ve herkesin gidip görmesi gerektiği bir yerdir" dedi.

VALİ KIRAÇ: DİYARBAKIR MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ, SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN TAŞLARA KAZINIP GÖNÜLLERE YAZILDIĞI KADİM BİR ŞEHİRDİR

Vali Kıraç ise Diyarbakır standının yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Diyarbakır'ı en iyi şekilde tanıtmak amacıyla buradayız. Diyarbakır medeniyetlerin beşiği, sevgi ve kardeşliğin taşlara kazınıp gönüllere yazıldığı kadim bir şehirdir. Herkesi sevgi, tarih, inanç ve medeniyet şehri olan Diyarbakır'a davet ediyoruz. Görmüş olduğumuz yoğun ilgi gösteriyor ki çalışmalarımızın meyvelerini toplayacağız. Bu yıl Diyarbakır'daki otel ve seyahat acentelerimiz için turizm sektörü ile buluşmalarını sağlamak adına fuar alanında ayrıca özel bir stant daha organize ederek, Turizm sektörü ile tanıtım ve bağlantılarını sağlamalarına imkân sağlamış olduk" dedi.
Vali Kıraç, Vali Mutlu ve Diyarbakırlı sanatçılar Bedri Ayseli ve İzzet Yıldızhan ile birlikte eyvan gurubunun söylediği türkülere eşlik ettiler. Daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır kadayıfının tadına bakarak stantları dolaştı.

VALİ ZİYARETÇİLERLE HALAY ÇEKTİ

Diyarbakır standı özgün yapısı ve ilgi çekici tasarımı ile fuarda ön plana çıktı ve katılımcıları kendine hayran bıraktı.Yoğun ilgi gören Diyarbakır standında el işçiliği hediyelik bakır tasarımlarıyla göz doldurdu. Hayat'ın Lezzet Durağı ziyaretçilere dolma ve kibe mumbar ikram etti. Ayrıca, Mustafa'nın Kahvaltı Dünyası birbirinden lezzetli özgün Diyarbakır kahvaltısını sunarken, Sıtkı Usta'nın Kadayıfları katılımcıları hayran bıraktı. Diyarbakır standında Diyarbakır çöreği ve Diyarbakır kadayıfı, ziyaretçilere ikram edildi. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtıldığı fuarda, eyvan Grubu'nun söylediği türküler ve Diyarbakır Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterisi ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Vali Kıraç fuara katılan ziyaretçilerle birlikte halay çekti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi EMİT'te Diyarbakır Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Diyarbakirli: Fotoğrafa dikkatli bakarsanız tam karşısında Gaziantep standı olmasına rağmen kimse o tarafta yok. Herkes Diyarbakır standının önünde. Bu bile doğu ve Güneydoğu'nun en önemli kentinin hangisi olduğunu anlatmaya yeter bir ayrıntı. 1 0 Yanıtla

Advertisement