Boşuna Vergi Ödemeyin - Son Dakika
Ekonomi

Boşuna Vergi Ödemeyin

Bakanlar kurulu kararına göre gerekli şartları taşıyanlar emlak vergisi ödemiyor.

25.11.2014 12:22  Güncelleme: 12:32

Emlak Vergisini, belediyeler yılda iki taksit halinde tahsil ediyor. Gayrimenkullerin Emlak Vergisi'ne esas alınan vergi değeri, dört yılda bir ilgili belediyeler tarafından yeniden hesaplanıyor. Ancak bazı emlak sahipleri durumlarını belgelemeleri halinde Emlak Vergisi ödemeyecek. Karar Bakanlar Kurulu'ndan çıkmıştı.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEKLER

Karara göre başka bir geliri olmayan emeklilerin, engellilerin, gazilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin, hiçbir geliri olmayan işsizlerin ve ev hanımları emlak vergisi ödemeyecek.

ŞARTLARI VAR

Ancak uygulamadan yararalanabilmeleri içini brüt alanı 200 metrekareyi aşmayan ve sadece tek bir konut sahibi olmaları gerekiyor. Sahip oldukları tek konutu kiraya verip, kirada oturanlar da diğer şartları taşımak kaydıyla, indirimli vergi oranından faydalanabilir.Birden fazla konutu olanlar ise bu uygulamadan yararalanamıyor.

YAZLIK VE ARSALARI KAPSAMIYOR

Yazlık, dağ evi gibi konutlar, arsa, arazi gibi diğer gayrimenkuller bu vergi muafiyetinin dışında.

YAZLIĞIN İSTİSNASI VAR

Ancak her mevsim yazlık evinde ikamet edenler diğer şartları taşıyorsa indirimli oran avantajından faydalanarak vergi ödemiyor. Hisseli dahi olsa, iki ya da daha fazla konutu olanlar, bütün konutları için Emlak Vergisi ödemek zorunda. Emekliler, işsiz ve ev hanımları da, herhangi bir gelir elde ederse aynı şekilde bu avantajı kaybediyor.

MÜRACAT BELEDİYE'YE

Şartları taşıyanlar belediyelere müracaat edip gerekli belgeleride sunduktan sonra taahhütname ve verecekleri dilekçenin ardından Emlak Vergisi'nden muaf olabilirler.

Boşuna Vergi Ödemeyin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Boşuna Vergi Ödemeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • MÜLAYİM: vur abalıya, , vur abalıya. . . 100 BİN TL KREDİ ÇEKEREK EV ALDIM, maaşım 2 bin TL, bin tl ile kredi öde, geriye kalan bin tl ile üç çocuk geçinmeye çalış, emlak vergisi ver, devamlı ver ver ver, , , , Tabi beni devletin imkanlarıyla lüks içinde yaşayan, lüks konutlarda oturan, lüks makam arabalarında gezenlerin beni anlamasını beklemiyorum. . . 19 3 Yanıtla
  • kara murat: YEMEK YE VERGİ TÜVELETE GİT VERGİ 8 4 Yanıtla

Advertisement