Emniyet: Gözünü Kaybeden Çocuk Olayı Soruşturuluyor - Son Dakika
Yerel

Emniyet: Gözünü Kaybeden Çocuk Olayı Soruşturuluyor

Emniyet: Gözünü Kaybeden Çocuk Olayı Soruşturuluyor

Birecik'teki seçim sonuçlarını protesto olaylarında yaralanarak bir gözünü kaybeden çocuk hakkında Şanlıurfa Emniyeti'nden açıklama geldi.

06.04.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birecik'te BDP'liler tarafından seçime yapılan itirazların sonuçsuz kalması üzerine çıkan olaylarda geçen pazartesi günü 15 yaşındaki N.K. sol gözünden yaralanarak ilçe hastanesine oradan da Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Hastanede yaklaşık üç saat süren ameliyatın ardından küçük çocuğun sol gözünü kaybettiği, girdiği ikinci ameliyatla gözüne protez takıldığı öğrenilmişti.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü de küçük çocuğun yaralanmasına ilişkin çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Müdürlük, Birecik'teki göstericilerin taşkınlık yaptığını kaydederek, "Masum vatandaşların ve kamu binalarının daha fazla zarar görmemesi, yapılan fiili saldırının önüne geçilebilmesi amacıyla gerekli sözlü uyarıların ardından, yasadışı eyleme devam eden gruba kademeli güç kullanılmıştır. Taşkınlıkların artması nedeni ile ilk aşamada Toplumsal Müdahale aracı ile su sıkılmış, devamında yeteri oranda gaz kullanılmak suretiyle gruba müdahale edilmiştir." dedi.

Açıklamada, N.K.'nin duruma ilişkin ise şu ifadelere yer verildi: "Birecik Hastanesine kendisi gelen söz konusu şahıs ilk müdahalesinin ardından kaş üzerinde kesik tanısıyla İl merkezimize ve devamında Malatya iline sevk edilmiştir. Meydana gelen olayın ne şekilde olduğu, kimler tarafından yapıldığı, göstericiler tarafından atılan taşlardan dolayı meydana gelip gelmediği ile ilgili İnceleme ve Soruşturma başlatılmıştır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Emniyet: Gözünü Kaybeden Çocuk Olayı Soruşturuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement