Yılmazer'in Avukatı: Başbakan'ın Dinlendiği İddiaları Gerçek Dışıdır - Son Dakika
Güncel

Yılmazer'in Avukatı: Başbakan'ın Dinlendiği İddiaları Gerçek Dışıdır

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmazer'in avukatı Ataol, "7 bin kişinin, başbakan ve bakanların telefonlarının dinlendiği iddiaları tamamen gerçek dışıdır" dedi.

24.07.2014 18:04  Güncelleme: 20:40

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Yılmazer ve diğer bazı şüphelilerin avukatlığını yapan Ataol, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Gözaltına alınan polis ve amirlere kötü muamelede bulunulduğunu iddia eden Ataol, bazı müvekkillerinin zorunlu olmamasına rağmen sahur vaktinde sağlık kontrolüne götürüldüğünü ileri sürdü.

Ataol, "7 bin kişinin, başbakan ve bakanların telefonlarının dinlendiği iddiaları tamamen gerçek dışıdır" ifadesini kullandı.

"VİLLANIN KİRASI 2 BİN 900 LİRA"

Avukat Ataol, müvekkili "Yılmazer'in oturduğu villanın kirasının aylık 7 bin lira olduğu" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek, "Müvekkilim Ali Fuat Yılmazer, emekli olduktan sonra, resmi konutundan ayrılması talep edilmiş ve korumaları hukuksuz bir şekilde çekilmiştir. Çocuklarının okul durumu göz önüne alınarak, yakın bir mevkide bir villa kiralamıştır. Villanın aylık kirası 2 bin 900 liradır" diye konuştu.

"GÖZALTINDA İNSAN HAKLARI İHLALLERİ VAR"

Operasyonda gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yakınları adına, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin eşi Semra Köse, basın açıklaması yaptı.

Semra Köse, eşinin 17 Aralık 2013'ten sonra görev yerinin değiştirildiğini ve en sonunda gözaltına alındığını söyledi. Nezarethanelerdeki koşulların yetersiz olduğunu savunan Köse, "Aşırı gürültü ve aşırı sıcak bir ortamın oluşu, bir yere kadar katlanılabilir bir durumdur. İnsan hakları ihlalleridir" dedi.

Yılmazer\'in Avukatı: Başbakan\'ın Dinlendiği İddiaları Gerçek Dışıdır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yılmazer'in Avukatı: Başbakan'ın Dinlendiği İddiaları Gerçek Dışıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Himmet dayı: 3. 000 bile değilmiş kira. 100 lira eksik. Abartmayalım. 0 0 Yanıtla

Advertisement