Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu

Emniyetteki "Paralel Yapı" Operasyonu

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Atayün'ün kızı Elif Atayün: "Soruşturmanın siyasi amaçlarla ve talimatlarla yapıldığına dair kamuoyunun şüphesi yoktur"

29.07.2014 20:58

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kızı Elif Atayün, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturması için "Soruşturmanın siyasi amaçlarla ve talimatlarla yapıldığına dair kamuoyunun şüphesi yoktur" dedi.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında sorguları süren şüpheli polislerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde beklemeye devam eden aileleri, gazetecilere açıklama yaptı.

Aileler adına basın açıklamasını okuyan Elif Atayün, yakınlarının bayramı nezarethanede geçirdiğini söyledi.

Elif Atayün, yakınlarıyla bayramlaşmalarına izin verilmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Suçlandıkları konularla ilgili eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bizzat buraya gelerek, 'Bu insanlar masumdur. Soruşturma tamamen siyasidir. Amacı ise Selam Tevhid soruşturmasını kapatmaktır' şeklinde beyanda bulunmuştur. Soruşturmanın siyasi amaçlarla ve talimatlarla yapıldığına dair kamuoyunun şüphesi yoktur. Rehin tutulan yakınlarımızı bugün 'casusluk'  ve 'hainlik' ile linç eden gerek havuz medyası gerekse siyasiler, bir dönem yakınlarımızın kahramanlıklarından bahsetmişlerdir. Onların yürüttüğü soruşturmalara dair kitaplar yazarak para kazanmışlardır. Dün seçim meydanlarında kahraman ilan edilen yakınlarımız, bugün yaptıkları soruşturmalarla suçüstü yapınca casus, paralel ve vatan haini ilan edilmişlerdir."

Elif Atayün, yakınlarının sadece görevlerini yaptığını, haram lokma yemediğini söyledi.

Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz de çıkacak her karara razı olduklarını ifade ederek, adliye önünde taşkınlık çıkaracak kişilerin kendilerinden olmadığını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyetteki 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement