En Değerli Fuar Başladı - Son Dakika
Güncel

En Değerli Fuar Başladı

En Değerli Fuar Başladı

40. Uluslararası "Istanbul Jewelry Show" mücevher fuarı CNR Expo 8 milyon dolarlık Anadolu Hisarı, 5 milyon liralık ayna, 1 milyon liralık Fatih Sultan Mehmet kılıcı ve milyon dolarlık mücevherlerle İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

12.03.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40. Uluslararası "Istanbul Jewelry Show" mücevher fuarı CNR Expo 8 milyon dolarlık Anadolu Hisarı, 5 milyon liralık ayna, 1 milyon liralık Fatih Sultan Mehmet kılıcı ve milyon dolarlık mücevherlerle İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı.

Fuarın açılış kurdelesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından kesildi. Fuara, 111 ülkeden, 27 bine yakın sektör profesyonelini katıldı.

Fuarda, milyon dolarlık mücevherler, özel tasarımların yanı sıra günlük kullanıma uygun ürünlerde yer aldı. Fuarda dikkat çekici ürünler, kadına şiddete tepki olarak tasarlanan 5 milyon lira değerindeki ayna, 24 ayar 200 kilo altında yapılan 8 milyon dolar değerindeki Anadolu Hisarı tasarımı ve 1 milyon lira değerindeki Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinde kullandığı kılıcın bire bir topyası oldu.

KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİYOR

FD Pırlanta tarafından yapılan altın varaklı, 50 adet 1 karatlık pırlanta ve 40 adet yakut kullanılan ayna 5 milyon lira değeri ile dikkat çekiyor. Ayna beraberinde sergilendiği kasef içinde ki mücevherlele kadına karşı şiddete dikkat çekmek için tasarlanmış. Ayna ile birlikte sergilenen kafes içindeki mücevherler hakkında bilgi veren FD Pırlanta Tasarım ve Mücevher Danışmanı Aylin Gözen, "Burada biz kadının özgürlüğünü vurgulamak istedik. Kullandığımız kuş kafeslerini kuşun özgürlüğüyle bağdaştırdık. Kadınların fikirlerinde, giyimlerinde, yaşamlarında özgür olmasını, özgür olma isteğini simgeledik. Aynada 150 adet 1 karatlık pırlanta kullandık. 40 adet kalp şeklinde kesimli yakut kullandık. Bunun dışında safirler, zümrütler ve doğadan esinlendiğimiz özgürlüğü simgeleyen figürler kullandık" dedi.

200 KİLO ALTIN

İstanbul Altın Rafinerisi tarafından tasarlanan 8 milyon dolar değerindeki, 200 kilo 24 ayar altından yapılan Anadolu Hisarı tasarımı da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. İstanbul Altın Rafinerileri Genel Müdür Yardımcısı Murat Pilge, "Tasarım 180 kilo civarında, hali hazırda İstanbul Altın Rafinerisi'nin piyasada bulunan 100 gramlık altınlarından oluştu. Geri kalan 20 kilosu ise surların üst kısımları için döküldü, hepsi 24 ayar" dedi.

FATİH SULTAN MEHMET'İN KILICI

Fuarın en dikkat çekici ürünü ise Tekin Seyrekoğlu firmasının hazırlanan 1 milyon lira değerindeki Fatih Sultan Mehmet'in kılıcı oldu. Firma, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde kullandığı kılıç bire bir olarak altından yaptı. Kılıç fuarda düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuar 15 Mart'a kadar açık olacak.

Görüntü Dökümü:

--------------

Fuarın açılışı

Büyükeşi'nin açılış kurdelesini kesmesi

Ayna'nın görüntüsü

Kafeslerin görüntüsü

Aylin Gözen ile röportaj

Anadolu Hisarı'nın görüntüsü

Murat Pilge ile röportaj

Fatih Sultan Mehmet'in kılıcı

Kılıcın tanıtımı

Kılıcın görüntüsü

Fuarda sergilenen ürünler

Fuara gelen ziyaretçiler

Genel ve detay görüntüler - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel En Değerli Fuar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement