Endonezya'da Hicri Yılbaşı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Hicri Yılbaşı Coşkusu

Endonezya'da, Hicri Yılbaşı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

25.10.2014 18:08  Güncelleme: 18:23

Endonezya'da, Hicri Yılbaşı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Endonezyalı Müslümanlar başkent Cakarta'da şehir merkezinde kutlamalar için buluştu. Kutlamaya katılan binlerce Müslüman, ellerinde meşalelerle şehir merkezinde geçit düzenledi.

Etkinliklerde Endonezya'ya ait kültürel danslar sergilenirken, yöresel kıyafetler dikkati çekti. Kutlamalar sırasında yürüyüş yapan kalabalık sokaklarda salavat getirdi. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken havai fişek gösterisi büyük ilgi gördü.

Kutlamalara diğer dinlerin liderleri de katılarak birlik mesajı verildi. Kutlamalara katılan Hindular ve Hristiyanlar, dualar ederek Endonezyalı Müslümanlara destek verdi.

AA muhabirine konuşan Sigit Gunardjo, tüm Müslümanların  Hicri Yılbaşı'nı kutlarken, "Bugün Müslümanlar için çok önemli bir gün. Ülkemizin her bölgesinden büyük katılım oldu. Kutlamalarda her yöre kendi adetlerini yansıtan dans ve gösteriler yaptı. En güzel olan ise Endonezya'da yaşayan diğer dinlere mensup vatandaşlar da kutlamalarımıza katılarak biz Müslümanlara destek verdi. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde yaşadığımızın mesajını vermiş olduk" diye konuştu.

Sokaklardaki etkinlikler dışında camilerde de organizasyonlar düzenlendi. - Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Hicri Yılbaşı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement