Endonezya'da Seçim Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Seçim Gerginliği

Endonezya\'da Seçim Gerginliği

Endonezya'da polis, yapılan seçimle ilgili kararını bugün açıklaması beklenen Anayasa Mahkemesi önünde gösteri yapanları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

21.08.2014 22:58  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da polis, geçen ay yapılan seçimle ilgili kararını bugün açıklaması beklenen Anayasa Mahkemesi önünde gösteri yapanları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Seçimi kaybettiği açıklanan cumhurbaşkanı adayı Prabovo Subianto'nun yandaşları, Anayasa Mahkemesi'nin önünde toplandı.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin mahkeme binası önündeki yola çekilen dikenli teli geçmeye çalışan göstericilere müdahale ettiğini ve göz yaşartıcı gaz kullandığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin Prabovo aleyhine karar alması durumunda gerginliğin daha da tırmanmasından endişe ediliyor. Polis, başkentte sıkı güvenlik önlemleri aldı ve bazı yolları trafiğe kapattı. Çevre kentlerden gelenlerin başkent Cakarta'ya girişine de izin verilmiyor.

Rakibi Joko Vidodo'nun 9 Temmuz'daki cumhurbaşkanlığı seçimini hile ile kazandığını ileri süren Subianto, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Subianto'nun ekibi, Vidodo'nun oy oranının yüzde 49,75'te kaldığını, oyların 50,25'ini alan Subianto'nun seçimin asıl galibi olduğunu ileri sürüyor. Seçim Komisyonu ise Vidodo'nun oyların yüzde 53,15'ini, Subianto'nun ise yüzde 46,85'ini kazandığını açıklamıştı.

-Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Seçim Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement