Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan Uyuşturucu Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan Uyuşturucu Uyarısı

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, halihazırda ülke genelinde 5 milyon 100 bin uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi.

27.06.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, halihazırda ülke genelinde 5 milyon 100 bin uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi.

Widodo, uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili yaptığı açıklamada, "Daha çok çalışmamız gerekiyor. En son raporlara göre, ülkede günde 40 ila 50 genç uyuşturucu yüzünden hayatını kaybediyor." ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu satıcılarının ülkeye büyük zarar verdiğini vurgulayan Widodo, "Her gün değişik yöntemler geliştiriyorlar. Kimi zaman kadınlar, kimi zaman da çocuklar kurye olarak kullanılıyor. Uyuşturucu ticaretinin geçen yıl ülke ekonomisine verdiği zarar yaklaşık 4,7 milyar dolar civarında." diye konuştu.

Endonezya'da uyuşturucu ticaretine son vermek için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Widodo, uyuşturucuyla mücadelede başarılı olmak için vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimlerinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine dikkati çekti.

Endonezya'da uyuşturucu ticaretinden hüküm giyenlere idam cezası veriliyor. Geçen yıl bazı Avustralya vatandaşlarının uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktan suçlu bulunup idam edilmesi iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri durma noktasına getirmişti.

Endonezya hükümeti geçen hafta, Ramazan Bayramı'ndan sonra uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giyen 16 kişinin daha idam edileceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya Devlet Başkanı Widodo'dan Uyuşturucu Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement