Engeller Empati İle Aşılıyor - Son Dakika
Güncel

Engeller Empati İle Aşılıyor

Chassis Brakes çalışanlarından oluşan takım, özel maçta gözleri kapalı olarak müsabakaya katıldı.

24.11.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük fren ve fren parçaları üreticilerinden biri olan Chassis Brakes International, sosyal sorumluluk etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sadece iş hayatındaki başarının yetmeyeceği, topluma faydalı olmanın ve sosyal sorumluluk bilinci taşımanın asıl başarıyı getireceğini ilke edinen Chassis Brakes, bu kez de engellilere yönelik farkındalığı arttırmak adına oldukça farklı bir projeye imza attı.

Chassis Brakes International çalışanları ile Altı Nokta Körler Derneği Futbol Takımı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesisleri'nde bir futbol müsabakasında rekabet ettiler. Engelliler ile empati kurmayı ve geliştirmeyi amaçlayan futbol maçının farkı, Chassis Brakes çalışanlarından oluşan futbol takımı oyuncularının gözlerinin bağlanarak ve çıngıraklı bir top kullanarak gerçekleştirilmesi oldu. Chassis Brakes oyuncularının maça başlamadan kısa bir süre önce rakiplerini ve gözlerinin bağlı bir biçimde oynayacaklarını öğrenmeleri ise oyuncular için çok büyük bir sürpriz oldu.

Özel Maç İçin Üretime 2 Saat Ara Verildi

Tüm şirket çalışanlarının bu önemli organizasyona katılım gösterebilmesi için şirket yönetimi tarafından tüm üretim süreçlerine 2 saat ara verilmesi kararı alındı. Yoğun üretim sürecine rağmen bu kararın alınması Chassis Brakes International'ın sosyal sorumluluğa verdiği önemi göstermesi açısından büyük değer taşıyor.

Maç berabere kaldı

Empati maçına ilgi yoğun oldu. Çıngıraklı topla ve göz bantlarıyla gerçekleştirilen maçta Chassis Brakes çalışanları epey zorlandı. Yoğun rekabetin yaşandığı maç beraberlikle sonuçlandı. Maçın ardından Chassis Brakes çalışanları gözleri kapalı bir biçimde oynamakta çok zorlandıklarını ancak görme engellileri anlama açısından çok önemli dersler aldıklarını dile getirdi.

'Hepimiz biricik ve tekiz'

Kardeşliğin ve empatinin temsili olan müsabaka ardından plaketler ve kupalar verildi. Maçın ardından konuşma yapan Chassis Brakes İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Öneyman; "Bugün bizlerle birlikte olan herkese ve Altı Nokta Görme Engelliler Derneği'ne çok teşekkür ederiz. Hepimiz birey olarak biricik ve tekiz. Hepimiz insanca yaşamayı hak ediyoruz. Bizler Chassis Brakes olarak 'Kahramanlar Engel Tanımaz' sloganı ile engelli kardeşlerimize yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

'Mücadelemiz bitmeyecek'

Chassis Brakes İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Öneyman'ın ardından konuşma yapan Bursa Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tayfun Turgut, "Bu etkinliği düzenleyen ve bizleri unutmayan Chassis Brakes'e saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Maalesef ülkemizde hâlâ engelliler arka planda kalıyor. Yasalarda pozitif ayrımcılık var; ancak biz pozitif ayrımcılık değil, engelli olmayan bireylerle eşit şartlara sahip olmak istiyoruz. Engelliler için mücadelemiz bitmeyecek" şeklinde konuştu.

Dostça geçen maçın ardından iki takım sahada birbirini tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engeller Empati İle Aşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement