Engelleri 'Kulaçla' Attılar - Son Dakika
Güncel

Engelleri 'Kulaçla' Attılar

Engelleri \'Kulaçla\' Attılar

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ay önce kurulan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı, 2016 yılının Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

19.08.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 4 ay önce kurulan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı, 2016 yılının Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor. Doğu Anadolu'da ilk kez Erzincan'da kurulan takımdaki 5 engelli sporcu havuzda rekor kırmak için kulaç atıyor.

Yaşları 12- 21 arasında değişen 2'si kadın 5 sporcudan oluşan bedensel engelli yüzücü, önümüzdeki yılın Ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na bileniyor. Haftada 3 gün, 1.5 saat büreyle engelli yüzücülerin antrenman yaptıklarını vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, şöyle konuştu:

"Yüzme havuzumuz 12 ay hizmet verdiği için, Doğu Anadolu'da ilk bedensel engelliler takımı kurduk. Bu takım hem o sporcuların gelişimine büyük katkıda bulunacak hem de onların toplumda birey olmaları, takım sporları yapmaları anlamında güzel bir oluşum sağlayacak. Oldukça başarılılar. İnşallah çok da güzel başarılar alarak, ilimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsi l edecekler."

HEDEFLERİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Bedensel Engelliler Yüzme takımında yer alan 19 yaşındaki Mehmet Karaçetin, 3 yıldır yüzdüğünü belirterek, "Çok iyi bir eğitim aldım. Türkiye Şampiyonu oldum. 12 Türkiye derecem var. Milli takım kamplarına katıldım. Hiçbir zaman engelli olduğumu düşünmedim. Herkes engelini rahat bir şekilde aşabilir" dedi. 12 yaşındaki Ahmet Kocabıyık yüzmeyi çok sevdiğini ifade ederek, yarışmalarda başarılı olmak istediğini vurguladı. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelleri 'Kulaçla' Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement