Engelli, Emniyet Müdürünün Koltuğuna Oturdu - Son Dakika
Yerel

Engelli, Emniyet Müdürünün Koltuğuna Oturdu

Kırşehir'de yaşayan 16 yaşındaki engelli Fırat Can Kılıç, 10 yıldır hayali olan emniyet müdürlüğü koltuğuna oturma isteğini Polis Haftası'nda gerekleştirdi Kılıç: "Bana bu şansı veren herkesten Allah razı olsun. Şimdi bende bir emniyet müdürü oldum"

17.04.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan genç, 10 yıl önce kurmaya başladığı emniyet müdürlüğü koltuğuna oturma hayalini gerçekleştirdi.

Kırşehir'de doğum esnasında yaşadığı doğumsal kalp hastalığı (fallot) hastalığı nedeniyle zihinsel ve bedensel engelli olan 16 yaşındaki Fırat Can Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay'ın gösterdiği yakınlıkla hayaline kavuştu.

Oğlunun hayalini anlatmasından sonra harekete geçen anne Gülden Kılıç, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçti.

Durumun kendisine iletilmesi üzerine olumlu cevap veren İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Kılıç'ı makamına davet etti. Görevlilerin de yardımıyla İl Emniyet Müdürü koltuğuna oturan Kılıç'ın çok mutlu olduğu görüldü.

Koltuktaki gence telsizini de veren İncebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet teşkilatı olarak her zaman engellilerin yanında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Engelli bir gencin 10 yıllık hayalini gerçekleştirmenin kendileri için de mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden İncebay, isteği ilk duyduğunda yerine getirilmesi için talimat verdiğini dile getirdi.

Emniyet Müdürü İncebay'ın 10 Nisan Polis Haftası'nı kutlayan Fırat Can Kılıç da "Bana bu şansı veren herkesten Allah razı olsun. Şimdi bende bir emniyet müdürü oldum" dedi.

Oğlunun emniyet müdürü makamına oturunca çok sevindiği ifade eden anne Kılıç, kendilerine bu şansı veren başta İncebay'a ve teşkilata teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda ise İncebay, Kılıç'a kendi polis şapkasını hediye etti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli, Emniyet Müdürünün Koltuğuna Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement