Engelli Sayısı Fazla Olan Köyden Araştırma Talebi - Son Dakika
Güncel

Engelli Sayısı Fazla Olan Köyden Araştırma Talebi

Alaçam'a bağlı Gümüşova köyünün muhtarı, köyde yaşayan 90 kişiden 30'unun engelli olması nedeniyle yörede araştırma yapılmasını talep etti.

27.06.2014 12:59  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhtar Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki, 25 haneli köylerinde engelli sayısının dikkat çekebilir oranda fazla olduğunu söyledi.

Köylerinde yaşayan 90 kişiden 30'unun engelli olduğunu, 25 haneden 17'sinde engelli birey bulunduğunu belirten Kaya, "Akraba evliliği olmamasına rağmen köyümüzde zihinsel, işitme ve konuşma engelli çok sayıda insanımız var. Bazı evler de bir, bazı evlerde ise üç veya dört kişi engelli. Köyümüz ilçe merkezine uzak. Halkımızın ise ekonomik durumu iyi değil, çocukları doğduğunda düzenli olarak hastaneye götüremiyor, tedavi yaptıramıyorlar." diye konuştu.

Kaya, "Akraba evliliği olmamasına rağmen köyde engelli sayımız çok fazla. Bunun araştırılmasını istiyoruz. Köyümüzde bu kadar engelli çıkmasının sebebini öğrenmek istiyoruz." dedi.

Engellilerin ailelerinin ekonomik durumuna değinen Kaya, "Bazı ailelerin, engelli maaşından başka geçim kaynağı bulunmuyor. Aldıkları maaş da çocuklarının bakım ve bez parasını bile karşılamıyor. Köyümüzde yaşayan Sündüz Tüzün'ün 6 çocuğu var. Bu çocuklardan 4'ü işitme engelli. Fakir bir köyüz, muhtarlık olarak insanlarımıza bu anlamda fayda sağlayamıyorum." ifadesini kullandı.

Köyde yaşayan Eyüp Tozun ise, 5 kardeş olduklarını ve kardeşlerinden 4'ünün işitme engelli olduğunu söyledi. Köyde çok sayıda insanın zor şartlar altında yaşadığını ifade eden Tozun, "Köyümüz, ilçe merkezine çok uzak. İstediğimiz zaman merkeze gidemiyoruz. Hem araç bulamıyoruz hem de yollarımız çok kötü. Durum böyle olunca çocuklarımızın tedavisi için hastaneye gitmek güç oluyor." diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Sayısı Fazla Olan Köyden Araştırma Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement