Engelli Umut'un Engelsiz Hikayesi - Son Dakika
Güncel

Engelli Umut'un Engelsiz Hikayesi

Engelli Umut\'un Engelsiz Hikayesi

Engelli Umut'un engelsiz hikayesiBetül KARABACAK/İSTANBUL, (DHA) - DOĞUŞTAN dirsekten itibaren iki kolu olmayan 26 yaşındaki bedensel engelli Umut Yılmaz, yaşadığı tüm zorluklara, karşılaştığı engellere rağmen yılmadan yoluna devam ediyor.

23.11.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli Umut'un engelsiz hikayesi

Betül KARABACAK/İSTANBUL, (DHA) - DOĞUŞTAN dirsekten itibaren iki kolu olmayan 26 yaşındaki bedensel engelli Umut Yılmaz, yaşadığı tüm zorluklara, karşılaştığı engellere rağmen yılmadan yoluna devam ediyor. Bilgisayar programcılığı yüksekokul mezunu olan Umut, dirsekleriyle bilgisayar kullanıyor, kalem tutup yazı yazıyor, aynı zamanda Fransızca biliyor ve karakalem çalışmaları yapıyor. Annesi ev hanımı babası emekli olan Umut'un başka kardeşi de yok. Mezun olduktan sonra 4 sene boyunca iş aradı ama bulamadı. Umut Yılmaz, 4 senenin sonunda yolunun Maltepe Üniversitesi'ne çıkmasıyla hayatının değiştiğini şöyle anlattı:

"İlkokuldan liseye kadar İstanbul'da okudum. Kastamonu Cide Rıfat Ilgaz MYO Bilgisayar Programcılığını bitirdim. Ardından Fransızca ve karakalem eğitimleri aldım. Yaklaşık 9 yıldır da spor yapıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca iş aradım. Sürekli 'biz seni ararız' cevabıyla karşılaştım. Bana baktılar ama neler yapabileceğimi görmediler. Önyargı çok zor bir duvar, bunu 4 yıl boyunca yaşadım. Maltepe Üniversitesi'yle tanışmam ise tamamen tesadüf oldu. İş görüşmesinde üniversitenin genel sekreteri Dr. M. Nuri Olur ile görüştüm. Görüşme esnasında daha işe giriş formunu doldururken hocamız benim yapabileceklerimin farkına vardı ve engellilere yapılan ötekileştirmeyi asla yapmayarak gerekli onayların ardından işe başlayabileceğimi, onlarla beraber iyi yerlere gelebileceğimi söyledi. Buraya girdiğim ve o olumlu tepkiyi aldığım ilk gün hayatımın gerçekten en değerli ve en mutlu günüydü. Maddi anlamda belki zor durumda değildim ancak neler yapabildiğimi biliyordum ve bunu kanıtlamak istiyordum. Maltepe Üniversitesi'ne başladıktan hemen sonra da sistem uzmanlığı eğitimine başladım. Şu an bitmesine iki buçuk ay var. İki buçuk ayın sonunda 'sistem uzmanı' unvanını alacağım ve mesleğin açısından kendimi bir basamak daha yukarı çıkarmış olacağım."

Şu anda Maltepe Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında gö

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Umut'un Engelsiz Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement