Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Yenice Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur ve yönetimi, Engelliler Haftası dolayısıyla İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat'ı ziyaret etti.

11.05.2016 18:55

Yenice Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur ve yönetimi, Engelliler Haftası dolayısıyla İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Murat, Engelliler Haftası'nın, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutladığını hatırlattı.

Engelliler Haftası'nın özel bir hafta olduğunu ifade eden Murat, "Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımızla hız kazanacaktır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşmektedir." dedi.

Engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, tüm insanların ortak sorunu olduğunu vurgulayan Murat, şöyle devam etti:

"İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Yenice Kaymakamlığı olarak hedefimiz, engelli vatandaşlarımızın her türlü imkan ve hizmete herkes kadar ulaşabildiği engelsiz bir Yenice'dir. Bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle Dünya Engelliler Haftasını kutluyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Dernek Başkanı Onur, dernek çalışmaları hakkında Kaymakam Murat'a bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement