Engelliler İçin Kulaç Attılar - Son Dakika
Güncel

Engelliler İçin Kulaç Attılar

Engelliler İçin Kulaç Attılar

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu (Help in Hands) tarafından engelliler yararına yüzme etkinliği düzenlendi.

06.09.2015 19:03

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu (Help in Hands) tarafından engelliler yararına yüzme etkinliği düzenlendi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve katılımcılardan bağış toplanan etkinlikte 20 kişi, 2 saat boyunca kulaç attı.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu ile Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'nin işbirliğinde, Didim Turizm Derneği ve Palm Wings Beach Resort Otel'in de katkılarıyla düzenlenen yüzme etkinliğinde gönüllüler, engelliler için kulaç attı. İngiliz ve Türklerden oluşan 20 gönüllü yüzücü, Palm Wings Beach Resort Otel sahilinden Altınkum Engelliler Plajı'na kadar yüzdü. Etkinlikte, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Çubuk, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynn Cole da engelliler için kulaç attı.

Etkinlik öncesi bilgi veren Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynn Cole, Didim'de yaşayan İngiliz ve Türklerden oluşan gönüller olarak her sene yüzme etkinliği yaptıklarını söyledi. Cole, yaklaşık 3 kilometre denizde yüzecekleri etkinlikten toplanan bağışların engelliler yararına kullanılacağını kaydetti.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş da amaçlarının engellilerin sesini duyurmak olduğunu vurgulayarak, gönüllü sayısının her geçen yıl çoğaldığını ifade etti. Didim Turizm Derneği Başkanı ve Palm Wings Beach Resort Otel Genel Müdürü Ercüment Alkaner ise her sene olduğu gibi bu yıl da etkinliğe evsahipliği yapmaktan mutuluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Didim Belediyesi cankurtaran botları eşliğinde saat 13.00'te sahilden denize giren katılımcılar, iki saat boyunca Altınkum Engelliler Plajı'na kadar kulaç attı. Etkinliğe katılanlar, burada İngilizler ve engelliler tarafından karşılandı. Engelliler yararına yapılan etkinlik sonrası Didim Belediyesi Barış Parkı Kafeteryası'nda düzenlenen törende Didim Kaymakamı İskender Yönden, gönüllü yüzücülere teşekkür etti. Gönüllüler Çalışma Grubu'nca yüzücüler için hazırlanan madalyalar ile hediye havlular, Kaymakam Yönden tarafından etkinliğe katılanlara dağıtıldı.

Etkinlikten ne kadar bağış toplandığı ise açıklanmadı. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler İçin Kulaç Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement