Engelliler Minik Öğrenciler İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Engelliler Minik Öğrenciler İle Buluştu

Engelliler Minik Öğrenciler İle Buluştu

Akçakale Kaymakamlığı Tarafından "Engeliler Haftası" Etkinlikleri Kapsamında İhtiyaç Sahibi 2 Engelli Vatandaşa Akülü Araç Hediye Edildi.

15.05.2015 14:46

10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla İlçe' de etkinlikleri sürdüren Akçakale Kaymakamlığı minik çocukları bilinçlendirmek adına Zübeyde hanım Anaokulunda program düzenledi.

Zübeyde Hanım Anaokulun da engellilerle, öğrencilerin buluştuğu etkinlikte, anaokulu öğrencilerine yönelik sinevizyon gösterisi eşliğinde engellilerin yaşadığı sıkıntılar ve insanların engellilere yapabileceği yardım konuları anlatıldı.
Engelliler Haftası Programına Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT, Milli Eğitim Müdürü Halil TEKYILDIZ, Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet EFEAKDOĞAN, Umuda Engel yok Dernek üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve İlçe Halkı Katıldı.

Kaymakam Eyüp FIRAT, Tüm engellilerin Engeliler Haftası'nı tebrik etti. İhtiyaç sahibi Umuda Engel Yok Dernek üyelerinden yürüme engelli olan Hacer BAL ve Mustafa ULUBEY' e akülü araçları Kaymakam Eyüp FIRAT tarafından teslim edildi. Programa katılan 11 Engelliye çeşitli kıyafet ve hediyeler taktim edildi.

Anaokulu öğrencilerini bilgilendirmek adına yapılan programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam FIRAT; Engelliler haftası dolayısıyla minik öğrencilerimizi Engelli kardeşlerimize temelden daha duyarlı olmaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Umuda Engel yok Derneğimizi de davet ederek, bu etkinliğimizi daha anlamlı kıldık. Bu programda emeği geçen tüm herkese Teşekkür ediyorum" Dedi.

Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet EFEAKDOĞAN;"Umuda engel yok Derneği olarak daha önce temsilcilik adı altında engelli kardeşlerimize hizmet veriyorduk. Şu an merkezi Akçakale'miz de olan Derneğimizi yeni kurduk. 10-16 Mayıs Engeliler Haftası dolayısıyla farkındalığı yaratmak adına Başta Akçakale Kaymakamıma Eyüp FIRAT Beyefendiye, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ben kendi şahsım ve dernek üyelerim adına teşekkür ediyorum. Engellilere olan duyarlılığı biz temelden yani Ana sınıflarında başlatırsak topluma daha faydalı olacaktır. Eğitime temelden başladığımızı düşünürsek ve bunu anasınıfında başlatmamız bence bu ilçede, Şanlıurfa da değil Türkiye genelinde bir ilk olmuştur. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ederim. Dedi.

Akülü sandalye hediye edilen Küçük kız öğrenci Hacer BAL; Anlatılan ve gösterilen videolarda izlediğiniz sorunları ben çok yaşadım Fakat Her Zaman Ailem ve arkadaşlarım yanımda oldu. Benim arabam sürekli bozuluyordu arkadaşlarım bana hep yardımcı oluyorlardı. Beni hiçbir zaman dışlamadılar beni oyunlarına aldılar. Tabi beni tanımayanlar alay etti, dalga geçtiler. Ama arkadaşlarım ve ailem bana asla bunu yapmadılar. Bu tekerlekli sandalye benim için çok iyi oldu. Bana bunu hediye eden Sayın Kaymakamımıza ve Dernek Başkanımız Ahmet Abiye teşekkür ediyorum "Dedi.

Akülü araçların engelli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Eyüp FIRAT, Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet EFEAKDOĞAN' a çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür etti. Kaymakam Eyüp FIRAT engelli vatandaşlar ile birlikte Anasınıfı öğrencilerine oyuncak dağıttılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler Minik Öğrenciler İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement