Engellilere İndirimli Su Konusu Yine Meclis'te - Son Dakika
Güncel

Engellilere İndirimli Su Konusu Yine Meclis'te

Engellilere İndirimli Su Konusu Yine Meclis\'te

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 3'üncü oturu mu yapıldı. Meclisin üçüncü oturumunda engellilere indirimli su verilmesi, derelerin ıslahı, yüksek sesle canlı müzik yapan yerlerin denetim altına alınması, şoför eğitim alanlarının trafiğin daha az olduğu yerlere taşınması gibi konular hakkında kararlar alındı.

13.10.2016 13:26

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 3'üncü oturumu yapıldı. SGK il binasında düzenlenen meclis toplantısına Başkan Nihat Çiftçi ve Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç'ın olmamasından dolayı Sait Kaya başkanlık yaptı.

YENİ HAYVAN PAZARI'NDAKİ TRAFO DEDAŞ'A TAHSİS EDİLECEK
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı ilk karar Eyyübiye sınırları içerisinde bulunan Hayvan Pazarı içinde trafo tesisinin TEDAŞ'a devredilmesi oldu. Daire Başkanı Yahya Ürün'ün verdiği önergeye göre Yenice Mahallesi civarında bulunan Yeni Hayvan Pazarı içinde 20 metrekarelik bir alan bulunuyor. Alanın içinde ise trafo tesisi mevcut. Meclise sunulan önergeye göre ise, burada bulunan yer TEDAŞ'a bedelsiz olarak tahsil edilecek. Tahsilden sonra ise mülkiyeti tekrardan Eyyübiye Belediyesi'ne verilecek. Sunulan önerge mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

VATANDAŞIN RAHATI DA DÜŞÜNÜLDÜ
Büyükşehir Belediyesi vatandaşın rahatını da hesaba katan önergeleri kabul etti. Son zamanlarda kent genelinde özellikle Çarşı diye tabir edilen şehrin merkezinde canlı müzik yapan eğlence mekânlarının sayısı giderek artmaya başladı. Öyle ki bu eğlence mekânları sadece müzik yapmakla kalmıyor, üstelik açtığı yüksek sesle vatandaşları da rahatsız ediyordu. Defalarca vatandaşlar şikâyetçi olsa da bugüne herhangi bir sonuç alınamadı. Vatandaşın şikâyetçi olması üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi harekete geçti. Meclise sunulan önergelerden biri de bu mekânların denetim altına alınmasıydı. Meclise sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Önergeye göre özellikle geceleri yüksek sesle müzik çalan mekânların halkı rahatsız etmemesi ve bunun önlenmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak.

ENGELLİLERE SU İNDİRİMLİ VERİLECEK
Meclise sunulan diğer bir önergede engellilere suyun indirimli verilmesi oldu. Aynı önerge birkaç ay önce de meclise sunulmuş ama ŞUSKİ'den onay gelmeyince önerge yazılı olarak kalmıştı. Aynı önerge dün tekrar meclise sunuldu. Meclis oy birliğiyle önergeyi kabul etti. Önergeye göre çalışmalar yapılacak, uygun görüldüğü takdirde engellilere su indirimli verilecek. Önergenin verildiği sırada ise DBP meclis üyelerinden biri önergeye yoksul insanların da alınması önerisini sundu. Bu önergenin kapsamı uzun olacağından meclis başkanı tarafından başka bir önerge olarak sunulmasına karar verildi.

DERELERE MECLİS EL ATACAK
Şehrin en büyük sorunu haline gelen ve şimdiye kadar hiçbir şekilde çözüm bulunamayan, şehirdeki estetiği bozan ve kötü kokulara neden olan, aynı zaman da sağlığı tehdit eden derelere meclis el attı. Meclise sunulan önergede il sınırları içerisinde bulunan derelerde su akıtılması ile ilgili komisyon kurulması kararlaştırıldı. Meclise sunulan önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Önerge neticesinde ise atık su taşıyan derelerle ilgili meclis içinden bir komisyon kurulacak ve derelerin ıslahı ile ilgili çalışmalar yapılacak ve derelerden temiz su akıtımı yapılacak.

SÜRÜCÜLÜKLE İLGİLİ EĞİTİM ALANLARI TAŞINACAK
Trafiğin akışına etki eden şoför okullarının eğitim alanlarıyla ilgili de meclise önerge sunuldu. Sınav zamanlarında şehrin trafiğini aksatan ve kilitlenmesine neden olan eğitim alanlarına Büyükşehir Belediye Meclisi çare olacak. Meclise sunulan önerge kapsamında şoför okullarının eğitim alanlarının trafiğin daha az olduğu bir yere taşınması için gereli çalışmaların yapılması istendi. Meclise sunulan önerge meclistekilerin büyük çoğunluğu ile kabul edildi. Yapılan çalışmaların ardından eğitim alanları trafiğin daha az olduğu bir alana taşınacak. Meclis bu kararların ardından oturumunu kapattı. Büyükşehir Belediye Meclisi bugün saat 14.00'de yeniden toplanacak. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Engellilere İndirimli Su Konusu Yine Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement