Engellilerin Ege Tıp Fakültesine Başvuruları Da Kolaylaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Ege Tıp Fakültesine Başvuruları Da Kolaylaştırıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde her türlü engellinin ihtiyaçları karşılanırken kayıt ve kabul işlemlerinde de kolaylıklar sağlandı.

30.07.2015 16:53

Engelliler için 390 44 00 Nolu telefonun "Engelli Danışma Hattı" olarak hizmet verdiğini belirten Başhekim Prof.Dr.MehmetÖzkahya internet üzerinden 1,5 dakikalık video görüntüsüyle işaret dili ve sözlü olarak bilgi verildiğini belirtti.

"Hastanemizde engellilere yönelik sağlık hizmetleri sunumunda Sağlık Bakanlığının 2010/73 Sayılı 'Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırasına İlişkin Genelgesi' hükümlerine uygun olarak hareket edilmektedir" diyen Prof.Dr.Özkahya hastanede yapılan düzenlemeler hakkında şu bilgileri veriyor;

ÖZÜR GRUBUNA GÖRE HİZMET

"Hastanemizde asansör, tuvalet, lavabo, müraacat bankosu v.b ortak alanlar, her özür grubana hitap edecek şekilde düzenlenmiştir. Hastanın talep etmesi halinde Halkla İlişkiler Bürosu tarafından tekerlekli sandalye, elektrikli hasta nakli aracı sağlanmakta; gerektiğinde engelli kişilere bir personel refakat etmektedir."

Hasta iletişim, Halkla İlişkiler ve Polikilinik Danışma Birimlerinde işitme özürlü hastalar iletişimi sağlamak üzere işaret dili bilen personel listesinin de bulunduğunu belirten Başhekim Prof.Dr. Özkahya, engellilerin kayıt ve kabul işlemleri yapılırken özel durumuna uygun şekilde, gerekiyorsa oturması sağlanarak işlerinin yapıldığı; engelli ve kimsesiz hastaların başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde imkanlar ölçüsünde transferinin sağlandığını ifade etti.

Prof.Dr.MehmetÖzkahya , "Engelli hastalar,engelli kimliğini göstermesi şartıyla,hastanemizde bulunan engelli otoparkından yararlanabilirler"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engellilerin Ege Tıp Fakültesine Başvuruları Da Kolaylaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement