Engellilerin Kaldırım Çilesi - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Kaldırım Çilesi

Engellilerin Kaldırım Çilesi

Mardin’de, akülü engelli aracıyla dışarıya çıkan engelli vatandaşlar, kaldırımların kendilerine uygun olmadığını ifade ederek yetkililere sitem etti.

16.08.2015 13:55

Mardin'de, akülü engelli aracıyla dışarıya çıkan engelli vatandaşlar, kaldırımların kendilerine uygun olmadığını ifade ederek yetkililere sitem etti.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde kaldırımların kullanıma uygun olmaması ve vatandaşların da araçlarını kaldırımlara park etmesi engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kaldırımlar yerine ana caddeleri kullanmak zorunda olan ve engelli vatandaşlardan biri, şehir içinde bulunan kaldırımların kendilerine uygun olmadığını, kaldırımların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Kaldırımlarının çok kötü olduğunu ve bu yüzden ana caddeyi kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren engelli vatandaş, "Evim caddeden 600 metre uzaklıkta ve yol çok bozuk. Yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Mardin'deki tüm engelliler için bozuk kaldırımların yapılması lazım. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Birçok kez kaza riski geçirdiğini anlatan engelli vatandaş Ahmet Eski ise, "Araç bana çarpsa bile suçlu olan ben olacağım çünkü caddeyi kullanmak bize yasak. Mardin merkezde kaldırımlar ya yok, olduğu yerlerde ise ya bozuk, ya da bir engel karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Mardin il genelinde yaklaşık 70 bin engelli vatandaşın bulunduğunu aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk da, yerel yönetimlerin kaldırımları yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle Mardin merkez Artuklu ilçesindeki kaldırımların engelli vatandaşlar için uygun olmadığını kaydeden Anuk, Mardinlilerin engellisine sahip çıkması gerektiğini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin Kaldırım Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement