Engelsiz Festivalinde Eğlendiler - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Festivalinde Eğlendiler

Engelsiz Festivalinde Eğlendiler

Gebze Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği "Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" nde engelli çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendiler.

09.05.2016 18:39

Gebze Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği "Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" nde engelli çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendiler.

Gebze Teknik Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında kampüs alanında "Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali" düzenledi. Bu yıl ilki düzenlenen etkinliğe Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, engelli derneklerinin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Haluk Görgün ülke nüfusunun yüzde 12'sini engellilerin oluşturduğunu belirterek, "Engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını hatırlamak, başarılarının farkına varmak sadece 1 haftaya sıkıştırılmayacak kadar önemlidir. Ancak bununla beraber Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Böyle anlamlı bir organizasyonu üniversitemize kazandırma amacımız; engellerin insanlarda değil, binalarda, yollarda, ulaşımda, alışverişte ve insanların düşünce yapılarında olduğunu göstermektir. Engelli insanlar bu gibi durumlardan engellendikleri için onların üzerine ayrıca bir yük binmektedir. Engellenen kişiler sadece bir uzuv yetersizliği olan değil, bebek arabası olan aileler, yaşlılar, çocuklar, bazen tüm insanlar olabilir. Bu dünyayı beraber yaşadığımızı unutmamalıyız. Gebze Teknik Üniversitesi olarak engelsiz hayatı destekleyecek çalışmalara adım atarak, engelsiz bir yaşam oluşturmak için bilimsel çalışmalara ağırlık vermek istiyoruz" dedi.

Daha sonra engelli çocuklara yönelik eğitim veren kuruluşların ve derneklerin hazırladığı standlar gezilirken, özel eğitim merkezlerinin dans, müzik gösterileri, enstrüman performansları yer aldı. Engelli çocuklar müzik eşliğinde danslar ederken, coşkularına aileleri de ortak oldu. Halay çeken, çiftetelli oynayan çocuklara aileleri de eşlik etti. Çocuklar ayrıca festival alanında kurulan şişme oyuncaklarda oyunlar oynayarak eğlendiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelsiz Festivalinde Eğlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement