Erdek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Erdek'ten Kısa Kısa

Ticaret Odası Başkanı Sarı'dan "turizm" açıklaması.

14.10.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, ilçenin turizmden başka şansı olmadığını belirterek, "Erdek'e yeni bir turizm kafası gerekli" dedi.

Turizm alanında marka kent olmak gerektiğini ifade eden Sarı, ilçe tanıtımının yetersiz yapıldığına vurgu yaptı. Turizmin gelişmesi için sadece belediyenin veya odaların mücadele etmesinin yetersiz olduğunu söyleyen Sarı, şunları kaydetti:

"Ticaret Odası olarak hazırladığımız turizm mastır planı ve stratejik planımızda turizm sektörüne yön vermeye, yol göstermeye çalışıyoruz. Ancak turizm konusunda bizim de belediyenin de çabaları yetmez. Otel işletmecisinden, ayakkabı boyacısına dek sektörün içinde yer alan herkesin ortak ve koordineli çabaları gerekir. Düşünün ki, ülkemizde turizmin ilk yeşerdiği yer olan Erdek'te hala bir turizm acenteliği yok. İlçedeki arkeolojik ve tarihi yerleri turistlere gezdirip anlatacak belgeli bir tek rehbere bile sahip değiliz. Yabancı dil bilen işletmecimiz yok. Tanıtımda başarısızız."

- Kent Konseyi Başkanlığına Karakuş seçildi

Erdek Kent Konseyinin olağan genel kurul toplantısında yapılan seçim sonucunda Mustafa Karakuş 28 oyla başkan seçildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen kongre, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın konuşmasıyla başladı.

Sarı, sivil toplum örgütlerinin aktif katılımlarından oluşan Kent Konseyini önemsediğini belirterek, "Bu konsey ne yazık ki, 2009 yılının eylül ayından bu yana aktif değil. Oysa kent konseylerinin, bir kent için sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle konseyin yürütme kurulunda çalışkan kişilerin görev alması gerektiğini düşünüyorum. Yine konsey yürütme kurulunun, siyaset dışında, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşmasının daha yararlı olacağı kanısındayım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yapılan gizli oylama sonucu başkanlığa Karakuş getirildi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement