Erdemli'de İçme Suyu Çalışması - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de İçme Suyu Çalışması

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe merkezindeki içme suyu hattı ile sulama suyu hattını yenilediklerini söyledi.

20.02.2014 11:50  Güncelleme: 11:29

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe merkezindeki 13 mahallede 47 kilometrelik içme suyu hattı ile 9 kilometrelik de sulama suyu hattını yenilediklerini bildirdi.

Büyükşehir yasası gereği 30 Mart tarihinden itibaren içme ve sulama suyu dağıtım ve bakım hizmetlerinin tamamen Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ)' ye geçeceğini belirten Tollu buna rağmen özellikle içme suyu hatlarında değişimi sürdüreceklerini söyledi.

Yaklaşık 30 yıl önce döşenen asbestli borulardan halkın su içtiğine dikkat çeken Tollu yaptığı yazılı açıklamada, "Belediye olarak ilçe merkezinde 47 kilometrelik alandaki tüm asbestli boruları değiştirdik. 30 Martla birlikte nasıl olsa içme suyuna MESKİ bakacak hiç masraf etmeyelim diyebilirdik ancak biz bunu halkımızın sağlıklı su içmesi için yaptık" dedi.

İçme suyu yanında 9 kilometrelik de sulama suyu kanallarında yenileme yaptıklarını ifade eden Tollu, seçim sonrası tüm bu çalışmaları MESKİ tarafından yürütüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de İçme Suyu Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement