Erdemli'nin Turizm Mastır Planı Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'nin Turizm Mastır Planı Hazırlandı

Erdemli\'nin Turizm Mastır Planı Hazırlandı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin 50 yıl ilerisini kapsayacak şekilde turizm mastır planı hazırladıklarını söyledi.

24.05.2014 10:15  Güncelleme: 10:24

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin 50 yıl ilerisini kapsayacak şekilde turizm mastır planı hazırladıklarını söyledi.

Tollu, Kızkalesi'nde turizm işletmecileri ile Belediye Meclis Salonu'nda bir araya geldiği toplantıda, Kızkalesi'nde turizmi 3 aydan 9 aya çıkartmanın planlarını yaptıklarını belirtti.

Kızkalesi'nin hem ülke genelinde hem de uluslararası arenada tanıtmak üzere 5 dilde tanıtım broşürü ve kitapçılar hazırlattıklarını ifade eden Tollu, Yıl içinde dünya genelinde düzenlenecek turizm fuarlarında da tanıtım yapacaklarını söyledi.

Tanıtım için Kızkalesi film festivalleri de düzenleyeceklerini dile getiren Tollu, Kızkalesi'nin adını hem ülke genelinde hem de uluslararası arenada çirkin gösteren, ailelerin gelmelerini engelleyen, "İstenmeyen turist profili" ne müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Dünyada denizin ortasında ve karşısında hiçbir coğrafyada böyle bir kalenin ve tarihin olmadığını anlatan Tollu şunları kaydetti:

"Bu tarihi zenginliği, altın sarısı kumu ve masmavi denizinden bizler neden istenilen seviyede istifade etmiyoruz. Her şey var, ancak bu güzelliği değerlendiremiyoruz. Bu güzellikten herkesin faydalanması amacı ile bundan böyle Kızkalesi'ni çirkin gösteren istenmeyen turist profiline kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu nedenle Kızkalesi sahili olmak üzere otoparkları belediye işletecek ve buraları disipline ederek herkesin buradan istifade etmesine imkan tanıyacak." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'nin Turizm Mastır Planı Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement