Eren Erdem: Halkın Özgür İradesine Kulak Tıkamak Darbeciliktir! - Son Dakika
Güncel

Eren Erdem: Halkın Özgür İradesine Kulak Tıkamak Darbeciliktir!

Eren Erdem: Halkın Özgür İradesine Kulak Tıkamak Darbeciliktir!

Eren Erdem, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı, Rotary Kulübü ve Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir gönüllülerinin katılımıyla Bahçeşehir Gölet alanının yağmalanmasına karşı basın açıklaması düzenledi.

15.08.2016 09:09  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuşmasında gölet alanının yağmalanmasına karşı sessiz kalan siyasi partileri eleştiren Erdem, "Demokrasi mitinglerinde bu hassasiyeti gösteren siyasi partilerin, aynı hassasiyeti bir başka demokrasi tecellisi olan halkın kendi yaşam alanına sahip çıkma iradesine karşı da göstermesini temenni ederdim. Ama demokrasiden sadece kendi çıkarlarımızı koruma anlamını çıkaracaksak öyle bir demokrasi yoktur. 15 Temmuz'dan beri bu ülkede eksikleriyle gedikleriyle bir uzlaşma zemini vardır. Fetullahçılar 15 Temmuz akşamı halkın iradesine karşı bir darbe yapmaya kalkışmıştır; bugünse burada da halkın iradesine rağmen bu işi yapmaya çalışanların Fetullahçılardan farkı yoktur. Eğer kriterimiz halkın özgür ve bağımsız iradesiyse, o zaman halkın sesine kulak verin. Burada referandumlar yapılmış, halka sorulmuş, halk buna 'yeşil istiyoruz, bahçemizi istiyoruz' diye yanıt vermiş. Ama 'ben işime geleni ranta açarım, işime geleni ranta açarım' derseniz bunun adı demokrasi değil, faşizmdir, darbeciliktir." dedi.

CHP'Lİ ERDEM'DEN BELEDİYE BAŞKANINA: HALKIN İRADESİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN FETÖCÜLER GİBİ DAVRANMA!

Belediye başkanına göletin yağmalanmasının durdurulması için çağrı yapan Erdem, konuya ilişkin "Biz parti olarak bu konuyu önemsiyoruz. Ben Sn. Ali Şeker'le birlikte Gölet meselesini öteden beri takip ediyorum, konuyla ilgili önergeler verdik, konuyu parlamentoda dile getirdik. İlçe başkanımız da bu konuda önemli bir hassasiyet içerisindedir. Biz sorunların konuşularak çözülmesinden yanayız. Burada referandum yapılmış, imza toplanmış, 5000 kişi hayır oyu vermiş. Buranın korunması için derhal karar almak zorundalar. Biz CHP olarak, ilçe başkanımızla, milletvekillerimizle bu işin bütün hukuki ayağını takip edeceğiz. Ben buradan Başakşehir Belediye Başkanına sesleniyorum: Halkın sesine kulak ver, halkın iradesini yok etmeye çalışan Fetullahçı gladyo gibi davranma. Biz demokrasi eşitlik özgürlük, eşit yaşam alanları istiyoruz. Bu sese kulak tıkamak, demokrasiye milli iradeye, halk iradesine savaş açmasıdır düşmanlıktır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eren Erdem: Halkın Özgür İradesine Kulak Tıkamak Darbeciliktir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement