Ergani'de 12 Kadın Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Ergani'de 12 Kadın Okuma Yazma Öğrendi

Ergani'de İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara devam eden 12 kadın okuma yazma öğrendi.

08.09.2016 16:16

Ergani'de İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslara devam eden 12 kadın okuma yazma öğrendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 1. kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 12 kadına, kurumda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, eğitime önem verdiklerini ve ilçede okur yazarlık oranının artırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Gürbüz, şunları kaydetti:

"Ergani'de göreve başladığımda ilçedeki okuma yazma bilmeyenlerin oranını sorduğumda yüzde 10 gibi bir rakam söylendiğinde bu oranın çok yüksek olduğunu gördüm. Çünkü artık okuma yazma bilmeme oranını yüzde 1'in altına düşürmeyi hedefliyoruz. İnşallah milli eğitim ve halk eğitim bünyesinde bu sene çok ciddi okuma yazma kursları açarak bu sayıyı parmakla gösterilebilir derecede azaltmaya gayret göstereceğiz."

"Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle ilçemizde okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmamasını hedefliyoruz. Bu anlamda bize düşen, elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu da ilçede 6 bin 200 kişinin okuma yazma bilmediğini ifade ederek, "2015–2016 eğitim yılında açılan 63 kursta 149 erkek, 429 kadın olmak üzere 578 kişi okuma yazma öğrendi." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergani'de 12 Kadın Okuma Yazma Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement