Erhan Tuncel: Jandarmayı Aradım Beni Almadılar - Son Dakika
Güncel

Erhan Tuncel: Jandarmayı Aradım Beni Almadılar

Erhan Tuncel: Jandarmayı Aradım Beni Almadılar

Dink suikastinin azmettiricisi Tuncel, yakalama kararı çıkınca jandarmayı aradığını ancak polis bölgesi olduğu için kendisini almadıklarını öne sürdü.

25.10.2013 08:07  Güncelleme: 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink suikasti davasında yakalama kararı çıkarılan ve 38 gündür firari olan Erhan Tuncel dün tutuklandı. Tuncel, yakalama kararı çıkarıldığı gün 156'yı aradığını, ancak jandarmanın, polise teslim olması gerektiği söyleyerek kendisini teslim almadığını öne sürdü.

AYLIK 15 BİN TL GELİR

Kumburgaz'da önceki gün bir villada yakalanan Erhan Tuncel, dün hâkim karşısına çıkarıldı. Tuncel, mahkemede yaptığı savunmada emlak işleriyle uğraştığını ve aylık gelirinin 15 bin TL olduğunu ifade etti. Tuncel, adresini ise yakalandığı villa olarak gösterdi.

JANDARMA, BÖLGESİ OLMADIĞI İÇİN ALMAMIŞ

Radikal'in haberine göre, Dink cinayeti davasında 'azmettirme' suçundan beraat eden Tuncel savunmasında Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmediğini ifade etti ve mahkemeden kararında direnmesini istedi. Neden teslim olmadığı sorulunca Tuncel, "Savunma yapabilmem için yargılamaya katılamadım ve yakalama kararına uyamadım. Hakkımda yurt dışı çıkış yasağı yoktu" dedi. Tuncel, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı gün 156'yı (Jandarma) aradığını belirterek şunları söyledi: "156'yı aradım. Teslim olmak istediğimi söyledim. Ancak bana polis bölgesi olduğunu ve beni alamayacaklarını söylediler. Sonra da ben savunma yapmak için teslim olmaktan vazgeçtim."

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETTİ

Savcı, Tuncel'in üzerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve sanığa atılı suçların katalog suçlardan olması ve kaçma şüphesi bulunması nedeniyle tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya mahkeme kararını açıklamak üzere ara verdi. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu duruşma arasında soruları yanıtladı. Soruklu, Kumburgaz'daki villanın kime ait olduğu sorusuna "Erhan kiralamıştı. Ticaretle uğraştığı için Erhan'ın maddi geliri iyi" yanıtını verdi.

DURUŞMA 3 ARALIK'TA

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Tuncel'in tutuklanmasına karar verdi.

Hrant Dink davasına Yargıtay'ın bozma kararının değerlendirileceği 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek duruşmayla devam edecek.

Kaynak: HaberlerComResim

Son Dakika Güncel Erhan Tuncel: Jandarmayı Aradım Beni Almadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement