Erkek Kuzenlerine Tecavüz Eden 4 Çocuğa 20 Yıla Kadar Hapis İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Erkek Kuzenlerine Tecavüz Eden 4 Çocuğa 20 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Erkek Kuzenlerine Tecavüz Eden 4 Çocuğa 20 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Erzurum'da yaşları 12 ile 17 arasında olan 4 çocuk, 12 yaşındaki diğer erkek kuzenlerine tecavüz etti. Mahkemeye çıkarılan çocuklar 13 ile 20 yıl arasında hapis istemiyle yargılanıyor.

29.07.2016 11:19  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da tümü erkek olan A.K. (17), kardeşi V.K. (15) ile kuzenleri O.K. (14) ve V.K. (12) hakkında, diğer erkek kuzenleri 12 yaşındaki K.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kuzenlerden A.K.'nin 20 yıla kadar, diğerlerinin ise 13 yıla kadar hapsi isteniyor.

EVE GELEN HALASI OLAYDAN ŞÜPHELENDİ

Olay, 28 Nisan 2014 günü meydana geldi. Suça sürüklenen çocuklardan V.K., iddiaya göre kuzeni K.K.'yı tehdit ederek halasının evine götürdü. V.K. kuzeni K.K.'yla fiili livata yoluyla ilişkiye girmek isterken halası B.Ş. eve geldi. Yeğeni V.K. ile K.K.'yı telaşlı halde görünce durumu anlayan hala B.Ş., K.K.'nin annesiyle birlikte polise başvurdu.

13 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

Şikayet üzerinde A.K., kardeşi V.K., diğer kuzenler O.K. ve V.K. hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede A.K.'nin 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 8 aydan 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer kuzenler V.K., O.K. ve V.K.'nin ise 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 7 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise 1 yıl 3 aydan 6 yıl 3 aya kadar hapis cezası verilmesi istendi.

'RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ' RAPORU

İddianamede, suça sürüklenen çocukların işlemiş oldukları fiillerin hukuki anlam, sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin bulunduğunun rapor edildiğine vurgu yapıldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından mağdur çocuk K.K. için verilen raporda ise ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi.

HEYET, SALONDAKİLERİ ÇIKARIP MAĞDURU DİNLEDİ

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada suça sürüklenen çocuklar suçlamaları kabul etmedi. Mağdur K.K.'nin başından geçenleri anlatabilmesi için mahkeme heyeti, dinleyici olarak duruşmaya katılanları duruşma salonunun dışına çıkardı. K.K., duruşmada yaşadıklarını şöyle anlattı:

"BABAMA SÖYLEMEKLE TEHDİT ETTİLER"

"O.K. ilk olarak evlerinin çatı kısmında yaptı. Diğerleri de öğrendi. Babamla, abime söylemekle tehdit etti ve ilişkiye girdiler. Babam sinirli olduğu için korkumdan aileme anlatamadım.

"CAMDAN GİRİP KAPIYI AÇTI"

Son olarak 28 Nisan günü dışarıda top oynarken babam ve abim de olay yerinden geçiriyordu. V.K. babamı göstererek 'diyeyim mi?' diye tehdit etti ve böylece B.Ş.'nin evine gittik. V. camdan girip kapıyı açtı, beni içeri aldı. V.'nin halası B.Ş. eve gelince bizi gördü. Annemi aradı ben de tüm olanları aileme anlattım."

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erkek Kuzenlerine Tecavüz Eden 4 Çocuğa 20 Yıla Kadar Hapis İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement