Erkekler Bulaşık Yıkamak İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Erkekler Bulaşık Yıkamak İçin Yarıştı

Erkekler Bulaşık Yıkamak İçin Yarıştı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 'Misi Yerel Lezzetler Şenliği' renkli görüntelere sahne oldu.

23.09.2013 13:43  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen 'Misi Yerel Lezzetler Şenliği' renkli görüntelere sahne oldu. Kadınlar en lezzetli yemek ve tatlıları yapmak için, erkekler ise hızlı bulaşık yıkamak için yarıştı.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl sekizinci kez organize edilen 'Misi Yerel Lezzetler Şenliği' büyük ilgi gördü. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar kurulan tezgahlardan alış veriş yaparak hem ihtiyaçlarını giderdi, hem de günün tadını çıkardı. 'Misi Yerel Lezzetler Şenliği'ne yemek tarifleriyle kadınların yakından tanıdığı lezzet ustası Sahrap Soysal da katıldı. Kadın derneklerine özel kahvaltı hazırlama eğitimi veren Soysal, yemek yapmanın inceliklerini dernek üyeleriyle paylaştı.

Kadın dernekleriyle düzenlenen söyleşinin ardından şenliğin en renkli bölümlerinden 'Yerel Lezzetler Yemek Yarışması'nda özenle hazırlanmış birbirinden nefis yemekler dereceye girmek için görücüye çıktı. Yarışmada Misi'li kadınlar arasında Gülçin Başaran birinci olurken, Sevilay Özdemir ikinci, Enise Demir de üçüncü oldu.

Derneklerin de yöresel lezzetleriyle birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışmada ise Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği hazırladığı yemekle birinci, Görükle Kadın Dayanışma Derneği ikinci olurken, Özlüce Kadın Dayanışma Derneği de üçüncülüğü elde etti.

Kadınların yemek yarışmasının ardından düzenlenen erkekler arası bulaşık yıkama yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Ellerine sünger ve deterjanı alan erkekler bulaşık leğeninin başına geçti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de bulaşık yıkayarak yarışmacılara destek verdi. Erkekler arası bulaşık yıkama yarışmasını Cevdet Sevim kazanırken, ikinci İbrahim Mazlum, üçüncü ise İlhan Demir oldu.

Yarışmaların ardından kazananlara ödüllerini veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadın derneklerine verdikleri öneme dikkat çekti. Bozbay, "Kadını üretimin için çekmek istiyoruz. Onlar hem ana, hem sevgili, hem evinin her şeyi" dedi.

Bursa'da ipekçiliği geliştirmek için proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Bozbey, "Burada yine kadın derneğimizle 'Yüzde yüz Misya' projesi kapsamında ipek üretimi yapacağız. Biz Bursa'yı ipek merkezi biliriz.Ama yurt dışından gelen konuklarımıza Hint ipeği alıp hediye ediyoruz. Bir müddet sonra burada has ipek üretilecek" dedi.

Nilüfer Halk Dansları ekipleri Misi Meydanı'nda yaptığı dans gösterisiyle büyük alkış alırken Türkiye'nin önde gelen gruplarından Yeni Türkü hayranlarıyla buluştu. Yeni Türkü'nün şarkılarını vatandaşlar hep bir ağızdan söyledi. Özgün müziğin vazgeçilmez isimleri arasında yer alan grup, bir zamanlar dillerden düşmeyen 'Süper Baba' 'Çember' ve son albümlerinden şarkılarla gönülleri fethetti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erkekler Bulaşık Yıkamak İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement