Osmaniye'de Erkenci Böğürtlen, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Osmaniye'de Erkenci Böğürtlen, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Osmaniye\'de Erkenci Böğürtlen, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü

Osmaniye'de hububat tarımından vazgeçerek meyveciliğe yönelen çiftçinin yüzü, erkenci böğürtlen hasadıyla güldü.

03.06.2014 10:17  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hububat tarımından vazgeçerek meyveciliğe yönelen çiftçinin yüzü, erkenci böğürtlen hasadıyla güldü.

Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyünde çiftçilik yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun, iki yıl önce hububat tarımından vazgeçerek meyveciliğe yöneldi. 8 dönüm arazi üzerine diktiği erkenci böğürtlenlerin hasadına başlayan Soytorun, hububat tarımına göre daha karlı ve daha az zahmeti ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Soytorun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede geleneksel tahıl üretiminin kazançlı olmaktan çıktığını, bu yüzden çiftçinin alternatif ürünlere yönelmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Böğürtlen hasadının normalde 20 Haziran-5 Ağustos dönemi olduğuna işaret eden Soytorun, kendi yetiştirdiği ürünün yaklaşık 1 ay önce hasadına başladıklarını ve erkenci böğürtlenin her kökünden 10 kilogramın üzerinde meyve aldığını ifade etti.

Erkenci böğürtlenin turfanda olmasından dolayı yoğun talep aldığını dile getiren, Soytorun, "Bu yıl ilk ürünü topladığım erkenci böğürtlen hasadından oldukça memnunum. Ürünümü şimdilik marketlere, dondurmacılara, pastahanelere satıyorum. Toptan olarak 2,5-3 liraya sattığım böğürtlenin perakende satışlarda kilosu 7 liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.

Soytorun, ileriki yıllarda üretimi artırarak bölgesel pazardan ulusal pazara meyve göndermeyi amaçladığını sözlerine ekledi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmaniye'de Erkenci Böğürtlen, Üreticisinin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement