Erman Toroğlu: Artık Hakemlik Yapmamalı - Son Dakika
Güncel

Erman Toroğlu: Artık Hakemlik Yapmamalı

A Spor yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu Deniz Çoban'ın özür dilemesini doğru bulmadığını söyledi, "Artık hakemlik yapmamalı" dedi.

29.09.2015 16:00  Güncelleme: 16:03

Toroğlu, Deniz Çoban'ın açıklama yapmasıyla arkadaşlarına ihanet ettiğini de belirtti. Toroğlu, maçta futbol sahtekarlığı yapan oyuncular olduğunu da öne sürdü.

İşte Erman Toroğlu'nun çarpıcı yorumu…

SÜPER LİG'DE HAKEMLİK YAPMAMALI

Bir hakemin bu tarz hareket etmesi kusura bakmasın ama zavallı bir durum. Bir hakem görmeyebilir, atlayabilir, hata yapar. Bir futbolcu da yapıyor, teknik direktör de yapıyor. Bu hakem buraya gelene kadar nasıl bir hakemdi? Bu hakeme bu maç verilir miydi bir defa ona bakmak lazım. Bu hakem benim tanığım iyi bir çocuk, ama Türkiye Süper Lig'inde hakemlik yapacak hakem değil.

BİR HAKEM BÖYLE KONUŞAMAZ

10 senedir bu çocukta ısrar ediyorlar ama gitmiyor. Hiçbir hakem çıkıp da bu tarz bir hareket yapmaz kusura bakmasın kimse.

ARKADAŞLARINA İHANET ETMİŞTİR

Bu hakeme hakemlik yaptırırlarsa o MHK'ye de yazıklar olsun, o Futbol Federasyonu'na da yazıklar olsun derim. O hakemin işi bitmiştir bu saatten sonra. O hakem arkadaşlarına da ihanet etmiştir.

Bir işi yaparken bu işi yapacaksan, bu işi yapacaksın yoksa soyadın gibi çobanlık yapacaksın veya hakemlik yapacaksın. Yapamazsan bu maçtan sonra gidip, yapamıyorum kardeşim diyip bırakacaksın.

Bu maçtan sonra Rizeli oyuncular ile Rize Teknik Direktörü Hikmet'in saha içindeki sevinci görülmeye değerdi. Enteresan resimler var, peki bu enteresan resimlere sebep olanlar kimler? Penaltıya sebep olan o futbolcu. Ne yaptı o futbolcu? Futbol sahtekarlığı yaptı.

Beni mahkemeye verebilir özel hayatı beni hiç ilgilendirmez. Bu penaltıyı kazandıran adam futbol sahtekarı. Peki teknik direktörü bu adam için, bu futbol sahtekarıdır, lanet olsun böyle alacağımız puana diyebildi mi? Bu kulübün başkanı ve yöneticileri, biz böyle futbolcular istemiyoruz, gönderiyoruz, para cezası vereceğiz diyebilecekler mi? Ben Futbol Federasyonu Başkanı olsam bu futbolcuyu ceza heyetine gönderirim, ibreti alem için 5 maç ceza verdiririm bakalım bundan sonra diğer futbolcular bu sahtekarlıkları yapabilecekler mi?

HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIM İÇİN HAKEM OLDUM

Ben bu işlerin içinde futbolcuyken de çok bulundum, hakemken . Ben hakemin bu tarz bir olaya karar verdikten sonra, sinirlenip hakemliğe başladım. 73 senesinde sahada uğradığım bir haksızlıktan sonra, 'Hakem olacağım ' dedim, on sene sonra hakem oldum. Böyle hakemler de yok olsunlar, böyle futbolcular da yok olsunlar, yerine başkaları gelsin.

Erman Toroğlu: Artık Hakemlik Yapmamalı
Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erman Toroğlu: Artık Hakemlik Yapmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement