Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler Kurtarılmayı Beklemiş - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler Kurtarılmayı Beklemiş

Karaman Ermenek'te su basan ocaktan cansız bedenleri çıkarılan 8 işçinin, 15 saat kurtarılmayı bekledikten sonra metan gazından zehirlendiği tespit edildi.

28.11.2014 08:21  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü'nde Has Şekerler firmasına ait madende su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan 8 işçiyi kurtarma çalışmaları 32. gününe girerken, cansız bedenlerine ulaşılan 10 işçinin otopsileri korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

SU DEĞİL GAZ ÖLDÜRDÜ

Yapılan incelemede, su patlaması sonucu yaklaşık 12 bin ton suyla dolan ocakta mahsur kalan işçilerin suda boğulmadığı tespit edildi.

Facianın 10. gününde aynı yerde bulunan 2 işçi ile 22. gününde birbirine sarılı vaziyette bulunan 8 işçinin metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

8 işçinin 3. yukarıbaş denilen bacada tahkimat duvarının üzerine çıkarak yaklaşık 15 saat boyunca kurtarılmayı beklediği öne sürüldü.

YAŞAM ODASI KURTARIRDI

Uzmanlar, facianın yaşandığı madende yaşam odası olması durumunda su baskınından kaçarak tahkimat duvarının üzerine çıkan 8 işçinin kurtulacağını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olan yaşam odalarında günlük ortalama bir kişinin bütün ihtiyaçları bulunuyor. Bu odalara sığınanlar 30 günün üzerinde yaşayabiliyor. Bu da kurtarma ekiplerinin kaçış odalarına sığınan işçilere ulaşabilmesini için yeterli zamanı sağlıyor.

SORUMLULAR TESPİT EDİLSİN

Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında hazırlanan ön bilirkişi raporunda Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nün kazadan sorumlu olduğunun tespit edilmesinin ardından ikinci idari soruşturma başlattı. Başsavcılık, Enerji ve Çalışma Bakanlıkları'na kazada sorumlulukları bulunan kişilerin tespiti için yazı gönderdi.

(Kaynak: Bugün)

Ermenek\'te Mahsur Kalan Madenciler Kurtarılmayı Beklemiş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler Kurtarılmayı Beklemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • çok bilmiş: bu ülkede kurtarılmayı beklemek !! bakan oğlu, başbakan, . . . . . değilsen boşuna çaba. Allah Rahmet eylesin. haram yemeden gittiler , yiyip saraylarda oturanlar düşünsün. 44 2 Yanıtla
  • ASLI: kendımden utandım keşke biraz gücüm biraz param olsaydıda yardım için insanlar gönderebilseydim. . . . ölüme beklemek ne demek bittiğini bilmek ALLAHIM SEN AFFET BIZ KULLARINI MEKANLARI CENNET OLSUN 40 0 Yanıtla
  • cengiz6161: 1000 odali sarayda uyumaya devammmm. madenci odalarina karsi cikan akp dir. ama olsun dini bütün parti nede olsa ölen ali, veli. bilal orda kacaktiki ermenek yerinden kalkardi. ama kesin chp, mhp veya israil yaptirdi 1000 odali kacaksarayi. görmeyenler, duymayanlar, madencileri tekmeleyenler yolun sonu gelecek elbetteeeeee. 34 5 Yanıtla
  • NEREDESIN SENDIKA: Isci sendikalari vardi bir zamanlar gariban iscinin hakkini savunan calisma sartlarini kontrol eden ve bu tur olaylarda ortaligi ayaga kaldirip hukumetleri zorlayan. !hepsi isim olarak hala var ama ben ne soma da ne de ermenekte onlari goremedim en buyuk satilmis onlardir en buyuk hain onlardir. 32 1 Yanıtla
  • Ali: Cumhurbaşkanlığı sarayı yapıldı diye eleştirenler fakir aç diyor ya o zaman hizmet hareketi 100 milyar dolar gelirini bağışlasın CHP iş bankasındaki hissesini bağışlasın bdp liler uyuşturucuda ki milyardolarlık gelirini bağışlasın bakalım kimse aç kalıyor mu 8 14 Yanıtla
  • kızıltepeli: Vatan ta ta ta tan vatan sakarya naraları atanlar kurtarsaydı ya onları ülküciler. Ne işe yaryorlar 1 13 Yanıtla
  • hasan: Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.. Allah ailelerine sabır versin. İnşallah bidaha böyle bi kaza yaşanmaz ve kimsenin yüreği yanmaz.. 4 0 Yanıtla
  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    12:48 Mardin'de Sis Farına Gizlenmiş 480 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Mardin'de yapılan bir operasyonda, bir otomobilin sis farlarına zulalanmış 480 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca araçta bulunan kişi üzerinde de 4,45 gram esrar bulundu. Operasyon sonucunda 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılardan biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı
    12:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Bursa'da ücretsiz kreş hizmeti sunacak merkezin açılışını yaptı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve toplum refahı için atılan her adım inanıyorum ki daha sağlıklı ve mutlu bir geleceğe önemli katkılar sağlayacaktır.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti
    12:47 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ASKİ Şantiyesini Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şantiyesini ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Başkan Günel, ASKİ ekiplerinden Kuşadası genelinde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıkları için teşekkür etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti
    12:47 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti

    CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi, temel atma adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini belirterek eleştirilerde bulundu.

  • Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı
    12:46 Şırnak'ta yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Şırnak'ta gerçekleştirilen asayiş ve kaçakçılık uygulamalarında yapılan aramalarda, 6 bin 54 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin litre motorin ve birçok kaçak malzeme ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

  • İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinli hayatını kaybetti
    12:45 İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 93 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı sayısı 31 bin 819'a yükseldi. İsrail güçlerinin, baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'nden çekildiği de bildirildi.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak
    12:44 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracak

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sinan Mahallesi'nde gerçekleşen iftar buluşmasında yeni dönemde Antalya'ya akıllı otopark zinciri kuracaklarını söyledi. Başkan Uysal, çevre dostu özelliklere sahip otoparkların su kaynaklarını koruyacağını ve elektrikli araç kullanımını teşvik edeceğini belirtti.


Advertisement