Ersun Yanal: Galatasaray Derbide Bir Adım Önde - Son Dakika
Spor

Ersun Yanal: Galatasaray Derbide Bir Adım Önde

Ersun Yanal: Galatasaray Derbide Bir Adım Önde

Teknik direktör Ersun Yanal, derbide Galatasaray'ın bir adım önde olduğunu belirtirken "Fenerbahçe, Kayseri'deki ruh haliyle oynarsa kaybeder" dedi.

24.10.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk futboluna bilgisayar ve istatistiği getiren Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Ersun Yanal, Lig TV'de Farklı Açı programında derbiyi masaya yatırdı. Yanal, "Galatasaray oyun ve temposuyla rakibinden daha performansı yüksek, daha önde, daha formda duruyor. Ama derbilerin sonuçları da hiç belli olmuyor." ifadelerini kullandı.

İşte Yanal'ın analizi:

1-Derbinin o günkü ruh hali, o günkü atmosferi, o gün oyuna başlayan ve o ritmi yakalayan o atmosferde önceliği kendisine sağlayan ve önceliği alanlar başarılı olacak.

2-Tabii Fenerbahçe'nin çok önemli bir istatistiği var. Yaklaşık 16 yıl oldu Galatasaray'a maç kaybetmediler. İçerde çok ciddi ezici bir üstünlük var.

3-Onların kendine olan güveni ve hazırlanışı, sahaya çıkışı çok önemli. Tabii son haftalara dek moralleri bozuk olsa da Galatasaray derbileri, Fenerbahçe için çok farklı.

4-Galatasaray bu kadar uzun süre içinde oyun ve temposuyla şu anda rakibinden daha performansı yüksek gibi duruyor, daha önde duruyor. Daha formda. Ama derbilerin sonuçları hiç belli olmuyor.

5-Ben sonucunu değil ama iyi bir atmosferde Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Türk futbolunda çok ilginç bir sahneye neden olacak. Dünya derbilerinden güzelinin yaşanacağını düşünüyorum. Her ihtimal olabilir.

6-Galatasaray kendi sahasında bir adım önde oluyor, Fenerbahçe kendi sahasında bir adım önde oluyor. Fenerbahçe daha ezici iç saha üstünlüğüne sahip. Önemli olan iyi bir derbi olması, zevkli olması.

7-Fenerbahçe'nin Kayseri'deki ruh hali ile derbide olmayacağı görüşündeyim. Ki, oyuncular da bunu hissedecektir. Bu ruh haliyle olursa da Fenerbahçe'nin bu işin altından kalkması zor olur.

FENERBAHÇE ANALİZİ:

Kayseri'de Fenerbahçe'den beklentilerin çok altında kalan bir coşku gördük. Bu maçta farklı bir ruh hali ile oynayacaklardır. Etkiye karşı tepki olacaktır. Biraz daha agresif, coşkulu olacaklar.

Kazanma arzusunu ortaya koymak zorundalar. Bu ruh hali Fenerbahçe'nin istediği bir ruh hali değil. Kadro kalitesi tartışılmaz diye düşünüyorum. Mutlaka tartışılacak yerleri vardır.

Kazanma arzusunu rakibe kabul ettirecek bir Fenerbahçe'den bahsetmek gerekir. Bunlar olmazsa olmaz şeyler. Bence olmazsa olmaz en önemli şey Fenerbahçe'nin ruhu.

GALATASARAY ANALİZİ:

Galatasaray'ın orta sahadaki yumuşak ruhu gitti. Özellikle Selçuk ve Bilal'in agresif ve sert oyunu Galatasaray'a farklı bir kimlik, farklı bir tarz geliştirmiş olduğunu gösterdi. Bunlara Sabri ve Carole'ün katıldığını söyleyebiliriz. Orta sahaya Sneijder katılmaya başladı.

Umut zaten agresif bir oyuncu. Bana göre, takımda en etkili olduğunu düşündüğüm oyuncu, hakikaten ayrı bir yere konulması gereken performansı ile hem Milli Takım'ın hem Galatasaray'a onun olgunluğu çok ayrı şeyler katıyor bence.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Ersun Yanal: Galatasaray Derbide Bir Adım Önde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Köşebent kafa volkan demirel: Fbpkk 1 29 Yanıtla
    Akilli ol nan: Pkk sensin les agzli 20 0 Gfb: Sen ne ayaksin olm 15 0
  • tırı vırı : üç ihtimalli bir maç ya fener kazanır ya fener kazanır yada fener kazanır 8 3 Yanıtla
  • lolikli: gelinlik giydircez.cincona 5 4 Yanıtla
  • ...TÜRK VATANDAŞ...: EY TÜRK KARDESLERİM..... BENİ İYİ DİNLEYİN...COLUK COCUGUNUZU GELECEGİNİ MAHFETMEK İSTEMİYOSANİZ BARİS İCİN KARDESLİK İCİN HUZUR İCİN GELECEK İCİN YENİ BİR TÜRKİYE İCİN ....EWT DEMEYE HAZİRSANİZ...... OYLAR.HDP. ????????????????????? 3 5 Yanıtla
  • kıvanç: gs ye yine yapcaz 3 2 Yanıtla
  • FB ??: Ersun hoca, yancı tümeri yolla, yanına yılmaz vuralı al. Çok iyi program olur 2 1 Yanıtla
  • YÜKSEK UÇAN KANARYALAR: BU GALATASARAYLILAR GALİBİYET ALAMIYORLAR ONLARA BİR AKIL VERELİM BARİ SENARİSTİN BİRİ BİR SENERYO SKEÇ FİLMİ YAPSIN FENERLE GS ARASINDA HAYALİ BİR MAÇ YENSİNLERDE ADAMLAR BİRAZ AVUNSUNLAR 17 YIL ARKADAŞ ÇILDIRMALARINA AZ KALDI GS OLMAZSA BİZ KİME HAVA ATACAĞIZ BİR DEFA YENİLİVERİN GİTSİN BARİ GAZLARI ALINSIN PATLAMASIN ZAVALLILAR 3 0 Yanıtla
  • SARI KANARYALAR: ZART ZURT HAVANDA SU DÖVMEK SENİN DEDİĞİN ERSUN BEY 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement