Erul, Mardin'de Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Erul, Mardin'de Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul, Mardin'de din görevlileri ile bir araya geldi.

21.04.2014 13:53  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Erul, Mardin'de din görevlileri ile bir araya geldi.

Mardin'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Mardin'de bulunan Erul, Müftülük Konferans Salonu'nda din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Hadislerle İslam" eseri hakkında bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de aralarında bulunduğu bir kurul tarafından 6 yılda hazırlanan "Hadislerle İslam" eserinin tamamlandığını belirten Erul, savaş hukukundan, evliliğe, iftiradan dalkavukluğa, zinadan din hürriyetine kadar birçok konunun ele alındığını söyledi.

Hazreti Peygamber'in bütün yönleriyle yeni nesillere anlatılmasının yanı sıra onun sünnetini çağlara taşıyan en önemli vasıta olarak hadisin en erken dönemlerden itibaren İslam ümmetinin ilgi odağı olduğunu bildiren Erul, şunları kaydetti:

"Bu eser, sevgili Peygamberimiz tarafından sergilenen örnek tutum ve davranışları, onun söz ve hadislerindeki mesajları, kısacası onun çağlar üstü örnekliğini sade ve anlaşılır bir dille günümüz insanına ulaştırmayı amaçlayan, özelde Anadolu insanının, genelde İslam toplumunun modern zamanlardaki problem ve ihtiyaçlarını dikkate alan, hedef kitle olarak ortalama okuyucuya hitap ettiği için teknik olarak hadis ilminin sorunlarını okuyucuya açmayan, ülkemizdeki hadis uzmanlarının birikimlerinden yararlanan, 85 yazarın katkı sunduğu katılımcı bir çabanın ürünüdür."

Erul daha sonra, din görevlilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erul, Mardin'de Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement