Erzin'de Selin Açtığı Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Erzin'de Selin Açtığı Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor (2)

Erzin\'de Selin Açtığı Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor (2)

Zeki DURAN DEFNEDİLDİ Selde yaşamlarını yitirenlerden Zeki Duran'ın cenazesi Erzin Devlet Hastanesi'nden alınarak İsalı Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

26.09.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeki DURAN DEFNEDİLDİ

Selde yaşamlarını yitirenlerden Zeki Duran'ın cenazesi Erzin Devlet Hastanesi'nden alınarak İsalı Mahallesi mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan Gülzübeyde Başaran'ı bulmak için yürütülen arama çalışmalarında AFAD ve jandarma ekipleri dere yatağını ve bahçelerde çalışma yapıyor. Sabah saatlerinde Başaran'ın elbisesinin bulunması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. İş makinelerinin de destek verdiği arama çalışmalarında ekipler, sel sularını getirdiği büyük kaya parçalarının altına dahi baktı. Şu ana kadar yürütülen çalışmalardan bir sonuç çıkmazken, selde hayatını kaybeden Osman Başaran'ın kardeşi Ömer Başaran, ağabeyini defnettiklerini ve şimdi de ekiplerle birlikte yengesi Gülzübeyde'yi aradıklarını belirterek, "Sağ olsun ekipler canla başla çalışıyorlar. Gösterdiğimiz noktaları iş makinesi açıyor köylülerle birlikte dere yatağında arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz de 250 köylü olarak arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kaybolanların deniz kenarındaki bahçe içlerinde bulduklarından AKUT ekipleri oraya yöneldi onlar orada arama çalışmalarını yapıyorlar" dedi.

SELDEN GERİYE KALAN AĞAÇLARI TOPLUYORLAR

Selin ardından bölgeye gönderilen iş makineleri de dere yatağını düzenlemeye başladı. Sel sularının kökünden söktüğü ağaçlar ve Amanos Dağları'ndan gelen ağaç parçaları da bölgede yaşayan vatandaşlar için yakacak oldu. Ağaçları toplayan vatandaşlardan biri otomobilinin bagajına ve arka koltuğuna bıraktığı ağaçları kışın yakacağını söyledi.

DERE YATAĞINA TAPU VERİLDİ

Ilıcalar bölgesinde yıllardır tesis işlettiğini belirten Mehmet Kara ise, geçen Ramazan Ayı'nda da sel yaşandığını ama hiçbir önlem alınmadığını öne sürek şunları söyledi:

"Devlet bu dere yatağına yapılanlara tapu verdi. Burada geçtiğimiz Ramazan ayının son haftasında de sel felaketi yaşandı. 2 kişi sel sularına kapılmıştı birinin cesedini aşağıda bulmuşlardı. Bu tarz olaylara rağmen hiçbir önlem alınmadı. Ardından Devlet Su İşleri'nden geldiler, buraya baktılar, dere yataklarını kontrol ettiler. 'Burada hiçbir problem yok' diyerek gittiler. Zamanında alınacak bir önlemle burada hayatını kaybeden insanlar yaşıyor olabilirlerdi."

DERE YATAĞI İŞGAL EDİLDİ

Erzin Çevre Tabiat Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Necdet Sökmen ise yaşanan sel felaketinden ders alınması gerektiğini söyledi. Rant uğruna ormanlara mermer ve taş ocakları yapıldığını, bunlarla birlikte yapılan kaçak kesimlerle ormanların yok edildiğini belirten Sökmen şöyle dedi:

"Yağan yağmurlar nerede tutunacak, nasıl dere yatağında akacak? Yazık oldu insanlarımıza. Köylü vatandaşlarımızın dere yatağında yapılaşması var. Yanlış yapılaşmalar, sık yapılaşmalarla dere yatağının içine kadar sokuluyorlar. Bu kadar yağışlar nerden geçecek? Yatağını sen işgal edersen tependen geçer." - Ekipler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzin'de Selin Açtığı Yaralar Sarılmaya Çalışılıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement