Erzincan Ortaokul Bahçesinde 'Matematik Bulvarı' - Son Dakika
Güncel

Erzincan Ortaokul Bahçesinde 'Matematik Bulvarı'

Erzincan Ortaokul Bahçesinde \'Matematik Bulvarı\'

Ortaokul bahçesinde 'matematik bulvarı' ERZİNCAN'da Gülhanım-Celal Toraman Ortaokulu öğrencileri, bahçede yapılan 'matematik bulvarı' sayesinde teneffüslerde dersleri tekrar etme olanağı buluyor.

18.04.2015 11:45

Ortaokul bahçesinde 'matematik bulvarı'

ERZİNCAN'da Gülhanım-Celal Toraman Ortaokulu öğrencileri, bahçede yapılan 'matematik bulvarı' sayesinde teneffüslerde dersleri tekrar etme olanağı buluyor.

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki 4 derslikli 72 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Ganiefendi Çiftliği Köyü'ndeki Gülhanım-Celal Toraman Ortaokulu'nda öğretmenler matematiği sevdirmek için farklı bir yöntem uyguladı. Okulda görevli 7 öğretmen, bahçenin beton zeminine matematik formülleri ve şekiller çizdi. Teneffüslerde bahçeye çıkan öğrenciler çizilen formül ve şekilleri eğlenerek tekrar ediyor. Uygulama sayesinde matematiği sevdiklerini söyleyen öğrenciler, 'matematik bulvarı'nın TEOG (Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş) sınavı öncesi kendilerine faydalı olduğunu belirtti.

Matematik Öğretmeni Hüseyin Düzgünoğlu, öğrencilere 'soğuk gelen' matematik dersini sevdirmek, ders dışında da öğrenmeli sürdürmek için oyun alanında böyle bir uygulama yaptıklarını vurguladı. Düzgünoğlu, şöyle konuştu: "Öğretmenlerimizle birlikte 3 gün içinde 'matematik bulvarı'nı oluşturduk. Öğrenciler teneffüste birbirlerine soru sorup dersleri tekrar etme imkanı buluyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu şekilde TEOG'da ve derslerde daha başarılı olacaklarını ümit ediyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan Ortaokul Bahçesinde 'Matematik Bulvarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement