Erzurum Müftülüğü Yetimlere Yardım Yapacak - Son Dakika
Yerel

Erzurum Müftülüğü Yetimlere Yardım Yapacak

Erzurum Müftülüğü Yetimlere Yardım Yapacak

Erzurum Müftülüğü'nün hazırladığı "Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor" adlı proje kapsamında bin 212 yetimin her türlü ihtiyacı karşılanacak.

21.08.2014 16:09  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Müftülüğünce hazırlanan projeyle bin 212 yetimin her türlü ihtiyacı karşılanacak.

Müftü Yakup Arslan, Selimiye Camisi Kuran Kursu'nda düzenlediği basın toplantısında, "Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor" adlı projeyi tanıttı.

Proje kapsamında 20 ilçedeki bin 212 yetimin tespit edildiğini anlatan Arslan, bu çocukların iş sahibi olup, evlenene kadar ihtiyaçlarının müftülük tarafından karşılanacağını söyledi.

Tespit edilen yetim ve öksüz çocuklardan, cami ve Kuran kurslarındaki din görevlilerinin sorumlu olacağını anlatan Arslan, 18 yaş altı yetimlere maddi manevi her türlü destekte bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Din görevlilerinin sorumlu oldukları çocukların ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceğini vurgulayan Arslan, "Erzurum'da bundan sonra bilinmelidir ki 18 yaş altındaki yavrularımız bizleri her zaman yanlarında bulacak. Hem camide buluşma hem Kuran kursunda buluşma ve hem de bundan sonra bu kardeşlerimiz, işleri oluncaya hayatlarını kuruncaya kadar kardeş yaptığımız Kuran kurslarında, camilerimizde beraber büyüyecekler" dedi.

Arslan, projeyle amaçlarının çocuklara sadece maddi değil manevi destek sağlamak olduğunu da belirtti.

"Çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutacağız"

Gençleri camilere ve Kuran kurslarına çekerek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak istediklerini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Neden camilerde buluşuyoruz. İşte görünüyorsunuz sokaklarımızı esrar, eroin. Yeni bir şey çıkmış bonzai. Aman Allahım yere yatırıyor, öldürüyor gençlerimizi. Ne kötü bir şeyse rabbim o yüzden yasaklamış böyle insanın aklını başından alan şeyleri. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, bu çocukları sokaklarda köprü altlarında bırakmış oluyoruz. Bonzainin, esrarın, eroinin ve benzeri uyuşturucu maddelerin, adına şu anda bonzai denmiş başka şeyde denebilir bunların tamamı insanımıza zararlıdır. Dinimiz bunlara müsaade etmez ve dinimiz de bunlar helal değildir. Bunları içmesi de alması da satması da haramdır. Üzerimize düşen görevler var. Bizler bu konulara kürsülerden değiniyoruz. Halkımızı uyandırmaya uyarmaya, gençlerimize bu konularda bilgiler vermeye çalışıyoruz."

Uyuşturucu konusunda anne ve babaları dikkatli olmaları konusunda uyaran Arslan, "Aman yavrularımıza dikkat edelim. Ne yediğine ne içtiğine dikkat edelim. Hele okul açıldığı zaman. Okullarımızın önünde sağında solunda bu işin ticaretini yapanlar olabilir. Gençliğimize sahip çıkalım. Bir kişi bile bu söylediğiniz maddeden vefat etse bundan dolayı şahsen üzüntü duyarım. Çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutacağız" dedi.

Arslan, müftülük olarak konu üzerinde hassasiyetle durduklarını, camilerde ve Kuran kurslarında anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Çocuklarımızı esrar, eroin ve bonzai denilen zararlı maddelerden uzak tutmak için bu projeye herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Müftülüğü Yetimlere Yardım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement