Erzurum Milli Eğitim Müdürü Arslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Arslan Açıklaması

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kentte gelecek yıl toplam 3 bin 500 kişi kapasiteli yurtlar ile 800 dersliğin hizmete gireceğini bildirdi.

03.02.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kentte gelecek yıl toplam 3 bin 500 kişi kapasiteli yurtlar ile 800 dersliğin hizmete gireceğini bildirdi.

Arslan, Erzurum Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, son 3-4 yıl içerisinde milli eğitimin sisteminde ciddi değişikliğin olduğunu söyledi.

Bu kapsamda 4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin hayata geçirildiğini hatırlatan Arslan, "Ardından dershanelerle ilgili bir süreç yaşadık. Burada da iyi, olumlu sonuçlar aldık. Dolayısıyla bakanlığımızın politikalarını Erzurum'da en güzel şekilde topluma yansıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Arslan, bunların yanı sıra alt yapıda da ciddi yapılaşmanın olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

Erzurum'da gelecek yıl 3 bin 500 kapasiteli yurtlarımız ile 800 derslik hizmete girecek. Şimdi şunu da önümüze koymuş durumdayız. 25'er kişilik sınıflarla tekli eğitim yaparak, 500 derslik yaptığımızda Erzurum'da eğitimin tüm ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Bunun dışında çok istisnai, taşrada lojman gibi, bakım ve onarım gibi bir takım işlerimiz var. Tabi bunlarda bakanlığımızın kaynakları ve yerelde de büyükşehir belediyemizin katkılarıyla eğitimi daha iyi yapmaya çalışıyoruz. Daha iyi olması için arkadaşlarımız ve biz çaba içerisindeyiz. Tabi alt yapıyı iyileştirmek nihayi hedefimzi değil. Tarih bilinci olan, milli şuuru olan bir gençliğin yetişmesi ve bunların da istedikleri hayallerine ulaşmalarıdır. Gelecekte başka ülkelerin gençleriyle rekabet edebilmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum Milli Eğitim Müdürü Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement