Erzurum Yaban Keçileri İçin Doğaya Ot Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Erzurum Yaban Keçileri İçin Doğaya Ot Bıraktılar

Erzurum Yaban Keçileri İçin Doğaya Ot Bıraktılar

Yaban keçileri için doğaya ot bıraktılar Erzurum'un Oltu ilçesinde doğa severler yoğun kar yağışı altında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban keçileri için ot bıraktılar.

25.01.2016 12:10

Yaban keçileri için doğaya ot bıraktılar

Erzurum'un Oltu ilçesinde doğa severler yoğun kar yağışı altında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban keçileri için ot bıraktılar.

Oltulu doğa severler TEMA Vakfı Oltu Temsilcisi Avukat Muharrem Kalyon, Avukat Hikmet Ceylan, Dr. İbrahim Hakkı Ekinci ve esnaf Zafer Tosun ile Osman Kamacı her hafta sonu yaptıkları doğa gezisinin bu haftaki etabını Oltu'daki yaban hayatın korunduğu sahada gerçekleştirdiler. Yoğun kar yağışı nedeniyle doğadaki yaban keçilerinin yiyecek bulmakta zorlanınca yardımlarına doğa severler yetişti. Traktörle Oltu'ya 11 kilometre uzaklıktaki yaban hayatı koruma sahasına giden doğa severler, yaban keçileri için ot bıraktı. Kaçak avlanmanın önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, şunları söyledi:

"Kış mevsiminde yiyeceksiz kalan yabani hayvanlara birkaç haftadır yem desteği sağlamaktayız. Vatandaşlarında bu faaliyetimize katkıları oluyor. Yaptığımız toplumda dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak. Vatandaşları bilgilendirmek ve bu tür faaliyetlere katılmalarını sağlamak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Yaban Keçileri İçin Doğaya Ot Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement